Evangélium 21

2021.12.04. 20:15

Ha kellene egy jó program a két ünnep közé: karácsonyi tárlatvezetés lesz a Modemben

A modern és kortárs művészeti központ az Evangélium 21 elnevezésű művészeti gyűjteményt mutatja be ünnepi tárlatvezetéssel december 28-án.

Modem

20210731 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Evangélium 21 kiállításmegnyitója a Modemben.

Fotó: Napló-archív

A kiállítás – mint arról korábban beszámoltunk – egyedülálló vállalkozás eredménye. Kovács Levente és Kovács-Szabó Tímea tematikus magángyűjteményt hoztak létre, melynek célja az evangélium egységeinek jelenkorra reflektáló művészeti alkotásokkal való értelmezése és népszerűsítése. A végeredmény egy olyan műtárgyegyüttes lett, amelynek alkotói a hazai művészeti élet kiemelkedő alakjaiként járultak hozzá a bibliai tartalom mai közvetítéséhez.

A sokféle kifejezésmód, az eltérő felfogásmódok révén nemcsak arról kaphatunk képet, hogy a művészek egyéni értelmezései mit tesznek hozzá az evangélium történeteihez, hanem arról is, hogy a kortárs, 21. századi művészet hogyan közvetít olyan egyetemes gondolatokat, amelyek a Biblián keresztül a nyugati ember életfelfogását határozzák meg.

Az Evangélium 21 művészei számára a kiindulópontot a négy evangélium szövege jelentette. Ezek együttesen alkotják Jézus életének eseményeit, tanításait, mindazt, ami a kereszténység üzenetének alapjait adja. A jelenetek, tanítások, csodák, elmélkedések és a szenvedéstörténet összességét Kovács Levente 1+12 egységre osztotta, amelyek közül az alkotók szabadon választhattak, ki-ki érdeklődése és érintettsége szerint a hozzá legközelebb álló egységet.

HBN

Tárlatvezetés a Modem Evangélium 21 című kiállításán

Időpont: december 28., kedd, 16.30

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában