Figyelmet érdemlő alkotások

2021.11.07. 09:28

Helyi képzőművészek kreációi láthatók a Fonetteken

Fiatal, főleg debreceni képzőművészeket támogat az egyik legújabb helyi kezdeményezés, amelyet nyáron Tóth-Laboncz Attila álmodott meg.

Telefontartókra, faliképekre és órákra nyomtatják a műveket | Fotó: Tóth-Laboncz Attila-archív

Mint megtudtuk, a tervéhez egy tárgy – telefontartó, falikép vagy óra – megvalósítása, kivitelezése kellett, melynek a Fonett fantázia nevet adta. Ma már gyönyörködhetünk ezekben a dísztárgyakban, amelyeken olyan festőművészek, grafikusok, fotósok munkái láthatóak, akik a kezdeményezés mögé álltak.

Telefontartókra, faliképekre és órákra nyomtatják a műveket | Fotó: Tóth-Laboncz Attila-archív

Tóth-Laboncz Attila elmondta a Naplónak, bízik benne, az alkotások segítenek abban, hogy a jövőben tehetséges képzőművészek kreációi nagyobb figyelmet, nyilvánosságot kapjanak. – A produktumok többnyire bükkfa lapból készülnek, falra szerelhetők, és nemcsak hasznosak, hanem népszerűsítik is a művészek munkáit – fogalmazott az ötletgazda, hozzátéve, így mindazokhoz eljuthatnak a művek, akik érdeklődnek iránta. – Ha bele­gondolunk, például egy festmény is egyszer készül el, azt valaki megvásárolja, majd a saját falára tűzi. A mostani ötlet pedig lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a magántulajdonba került alkotásokat mások is láthassák, eljuthasson a kíváncsi közönséghez – mondta, majd kiemelte, várják azon művészek jelentkezését, akik szeretnék megmutatni munkáikat.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában