jubileum

2021.11.09. 20:23

A legjobbakat méltatták – költők, irodalomtörténészek az Alföld díjazottjai között

Az idei díjazottak | Fotó: Molnár Péter

 

Sziráki Péter | Fotó: Molnár Péter

Hosszú évtizedek hagyománya, hogy évről-évre elismeri kiemelkedő szerzőit az Alföld folyóirat. Az Alföld-díjakat 2004 óta a Debreceni Irodalmi Napokon adják át, mely programsorozat idén ötvenéves jubileumát ünnepli. – Ez egy 1978 óta létező szokása az Alföld folyóirat szerkesztőségének, hogy minden évben három kiváló szerzőnket díjazzuk. Eddig 43 alkalommal több mint 130 díjat osztottunk ki – mondta az Alföld-díjasok estjén Sziráki Péter főszerkesztő november 9-én a Nagyerdei Víztoronyban.

A díjazottakat az Alföld folyóirat szerkesztői, Lapis József, Herczeg Ákos, Fodor Péter és Áfra János méltatták, akik felidézték az elismert szerzők eddigi pályafutását és jelentősebb írásaikból idéztek a hallgatóság számára.

Az idei évben Balajthy Ágnes kritikus, irodalomtörténész, Gál Ferenc költő és Visky András költő, drámaíró részesültek az elismerésben. 2020-ban Nádasdy Ádám költő, Balogh Gergő irodalomtörténész és Gerevich András költő, műfordító voltak a kitüntetettek. Rendhagyó módon ők is ezen az estén vették át személyesen díjaikat. Az ünnepi díjátadót a Csokonai Színház művészeinek hegedű- majd verselőadása nyitotta meg.

Az idei díjazottak | Fotó: Molnár Péter

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában