Évforduló

2021.10.22. 11:07

Jubileumi koncertet ad a KFT Debrecenben

A legendás zenekar idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját.

Forrás: KFT Facebook-oldala

Idén negyvenéves a KFT zenekar, melynek tagjai a debreceni rajongók legnagyobb örömére a cívisvárost választották ünnepi nagykoncertjük helyszínéül. Az együttes utoljára tizenhárom évvel ezelőtt adott ki albumot A bábu visszavág címmel. A KFT az utóbbi hónapokban új számokat kezdett el írni, és várhatóan még idén fel is vesznek közülük néhányat – tudatta közleményében a zenekar. Hírt adtak arról is, hogy a szombati koncert egész eddigi munkásságukból szemezget majd, ugyanis minden eddig megjelent lemezről elhangzik legalább egy szám. Extra meglepetés, hogy a régen játszott jelmezes színpadi jelenetek közül is újra bemutatják az egyik legismertebbet.

A zenekarnak már a névválasztása sem volt hétköznapi. A hetvenes évek végén a korlátolt felelősségű társaságok még csak a gazdasági szakkönyvek szerint léteztek. Laár András ebben az időszakban egy Kulhanek Cirkusz nevű formációban lépett fel baráti társaságok előtt, és az egyik, ebben játszó tag találta ki, hogy akár KFT-nek is nevezhetnének egy zenekart. Mivel velük Laár nem tudott zenekart alakítani, elkérte a nevet, és ezt javasolta zenésztársainak, mondván, „a világ dolgaiért csak korlátozottan tudunk felelősséget vállalni”. A nyolcvanas évek elején kezdtek gazdasági kft.-k alakulni, a zenekar 1987. április 14-én egy találkozót szervezett valamennyi magyarországi kft.-képviselőnek az Erkel Színházzal szembeni Japán étteremben, ahol mindannyian elfértek.

Először az 1981-es televíziós Táncdalfesztiválon keltettek óriási feltűnést az eredetileg Bódy Magdi számára írt Bábu vagy újszerű zenei, szövegi megoldásaival és színházi, pantomimes elemeket is felvonultató színpadi munkájukkal. Bódy Magdival a Táncdalfesztiválon dalt cseréltek, így a Bábu vagy a KFT-vel lett kirobbanó siker, amit sok más klasszikus sláger mellett szombat este a Lovardában élőben is meghallgathatunk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában