ingyenes esemény

2021.10.27. 15:00

Irodalom, mint lélekgyógyászat? Érdekes témát boncolgatnak az előadáson

Gyógyíthatnak-e a könyvek, a versek, a novellák, a regények? S ha igen, hogyan?

Fotó: Csokonai Színház

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával és gyakorlatával foglalkozik az irodalomterápia módszere, amely napjainkban egyre ismertebb, elismertebb és egyre több szakember foglalkozik az alkalmazásával. Az irodalom gyógyító ereje, a mentális egészségünk megőrzésében játszott szerepe fontos témája Debrecen irodalmi-kulturális stratégiájának – olvasható a színház közleményében.

A Csokonai Színház meghívására egy pszichológus, egy irodalmár és egy színész egy asztalhoz ülnek beszélgetni az irodalmi szövegek lélekgyógyászati alkalmazásáról, a terápiás jelleg oktatásban való lehetőségeiről, a színészi szakma irodalomhoz való kötődéseiről és személyes, meghatározó olvasmányélményekről.

Fotó: Csokonai Színház

Jakobovits Kitti irodalomterápiával foglalkozó szakember, a nemrég megjelent Irodalomterápia című könyv szerzője, Bodrogi Ferenc Máté, a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet adjunktusa valamint Gelányi Bence színművész beszélgetésére szeretettel vár a színház minden érdeklődőt október 29-én este 18 órakor a Csokonai Irodalmi Labor Kiállítóterébe. Jelige: Miért szeretünk olvasni? A beszélgetést Kulin Borbála irodalomtörténész moderálja. A belépés ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában