koncert

2021.09.27. 20:29

Új albumát mutatta be Koncz Zsuzsa Debrecenben

Szabadnak születtél című lemezének dalaival lépett a Kölcsey Központ színpadára hétfő este a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

Fotó: Molnár Péter

Koncz Zsuzsa a karantén és korlátozások idején is munkával töltötte a napjait és ebben partnerei voltak zenész barátai, alkotótársai és zenekara is, így a tavaly megjelent válogatáslemeze után nemrég új stúdióalbummal jelentkezett.

Fotó: Molnár Péter

A Szabadnak születtél című lemez 11 dala javarészt új kompozíció, de egy régebbi Fonográf-dal feldolgozása és a legendás Szeretni valakit valamiért című duett új verziója ugyancsak helyet kapott a kiadványon. Ez Koncz Zsuzsa negyvenkettedik albuma, ami még nemzetközi összehasonlításban is kivételes szám, de Magyarországon egyedülálló.

Fotó: Molnár Péter

A lemezen szereplő dalok többségének szövegét Bródy János írta, a zenéket Gerendás Péter, Maróthy Zoltán és Tolcsvay László szerezték. A lemez művészeti vezetője, Závodi Gábor zeneszerző-szövegíróként is jelen van az albumon – olvasható az énekesnő honlapján.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában