beiktatás

2021.09.06. 18:45

Hivatalosan is lelkésze lett az esztáriaknak Szabó Zsolt

Kulturális program is volt Szabó Zsolt lelkészi beiktatása.

Szabó Zsolt lelkipásztor 2018 óta szolgál a településen. Az ünnepi istentiszteleten dr. Fekete Károly hírdetet igét, abban a tanítványság jellemvonásaira hívta fel a gyülekezet figyelmét. Hangsúlyozta, e jellemvonások megvannak a megválasztott lelkipásztorban. A beiktatást Hadházi Tamás esperes végezte, aki ünnepélyesen átadta a templom kulcsait és az egyházközség pecsétjét.

A jelenlévő harminc lelkipásztor egy-egy bibliai igével kért áldást a beiktatott lelkipásztorra, majd Szabó Zsolt szolgálata következett. Igéjében hangsúlyozta, hogy a lelkipásztornak is vannak személyes és megosztható terhei. Az ünnepi istentiszteleten a köszöntések után a püspök elsőként gratulált és átadta az egyházkerület ajándékát, egy rézkarcot, amely az egyházkerület pecsétjét ábrázolta. Méltatta a lelkipásztort a gyülekezet gondnokának felesége is, majd ő is ajándékozott. Köszöntőt mondott a református Idősek Otthona vezetője és az Irinyi Károly Általános iskola igazgatónője, majd a Rezeda Népdalkör citerajáték kíséretében kért áldást az új lelkipásztorra. Az ünnepség után a vendégek az Ízek Házába vonultak, ahol Szécsi Tamás polgármester mondott pohárköszöntőt. Itt a vendégek megtekinthették a Bazsarózsa hímzőkör kiállítását is, majd közös ebéddel zárták a napot.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában