Elsők az együttes életében is

2021.09.06. 07:31

A Hajdú Táncegyüttes két tagja Népművészet Ifjú Mestere díjat kapott

A közelmúltban adták át a népművészet legrangosabb állami kitüntetését, a Népművészet Mestere díjakat és a fiatal tehetségeket elismerő Népművészet Ifjú Mestere díjakat a Pesti Vigadóban. Az utóbb említett kitüntetést két debreceni tehetség is megkapta: Ligetiné Csendom Erika és Majer Tamás néptáncosok, a Hajdú Táncegyüttes tagjai.

A kitüntetést a népzene, néptánc, népmese és népi kézművesség területén alkotó 15 és 35 év közötti művészek elismerésére hozták létre. A pályázat szakmai felügyeletét 2001 óta a Hagyományok Háza végzi. A díjazottakat telefonon értük utol, és mint elmondták, mérhetetlenül örülnek az elismerésnek. – Nem kevés erőfeszítésbe telt, de megérte, és nemcsak a mi, hanem az együttes szempontjából is, ugyanis a Hajdú Táncegyüttes történetében ez az első, hogy a tagok közül valakik megkapják a díjat – mondta Majer Tamás. Ligetiné Csendom Erika elmondta, ez egy olyan szakmai elismerés, ami megerősítő visszajelzést ad. Kiemelte, azért is fontos számára, mert egyfajta példamutatás a következő generáció számára: lehet és merni kell nagyot álmodni!

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában