tükörteremben is jártak

2021.07.03. 11:00

Táncolni tanultak a nyíracsádi óvodások

Az utolsó napon fergeteges hangulatú táncházzal zárták a táborhetet.

Csontos Fanni táncos (jobbra) mutatja az egyszerű tánclépéseket az ovisoknak | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Az egy hónapon át tartó nyíracsádi ovitábor harmadik hetében Puskásné Haller Patrícia óvodapedagógus vezetésével a tánchoz kerültek kicsit közelebb az apróságok. A gyerekek megismerkedtek az egyszerű tánclépésekkel, amelyek egy része gyermekjátékelemeket, másik része néptáncelemeket tartalmazott.

A táncház előtt elkészültek a táncos frizurák is az ovisoknak | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Ellátogattak a művelődési ház „tükrös” termébe is, ahol a néptáncegyüttes tartja a próbáit. A gyerekek Piránszki Alexandra segítségével viseletekkel ismerkedtek, de nagyon érdekelte őket a tükörfal is, ahol láthatták saját mozgásukat is. Nem maradtak ki a hét programjából a táncos-játékos feladatok sem, az utolsó napon pedig fergeteges hangulatú táncházzal zárták a táborhetet, ahol először Szűcs Ákos hegedült a gyerekeknek. Ezt követően az Eördögh Forgó Néptánc Együttes tagjai Bajusz Gergő néptáncoktató vezetésével tartottak látványos táncbemutatót, majd a piciket is bevonták a mulatságba, s minitáncház keretében mutattak meg egy-két egyszerű tánclépést a gyerekeknek.

Csontos Fanni táncos (jobbra) mutatja az egyszerű tánclépéseket az ovisoknak | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kedves Zilahi Enikő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában