Trianon

2021.06.04. 21:06

Napsütésben emlékeztek a gyászos napra Csökmőn

Végre a régi megszokott formában zajlott a megemlékezés Csökmőn, a trianoni döntés 101. évfordulóján, június 4-én. A járványhelyzet miatt ugyanis másfél éve nem volt hasonló megemlékezés, ünnepség.

Péntek délelőtt, szép, napsütéses időben gyűltek össze az intézmények képviselői, települési képviselők és a lakosság, hogy a gyászos napon felidézzék a több mint egy évszázada történt eseményeket.

Fotó: B. Kiss Andrea

Nagy Tibor polgármester beszédet mondott, Szabó Gyula református lelkész igét hirdetett, Nagy Elemérné vezetésével a Csökmői Népdalkör énekkel emelte a megemlékezés színvonalát. Citerán kísérte őket Elek István. Az alapfokú művészeti iskola egyik klarinétos tanulója, Kántor Kitti egy versenydarabot adott elő, amihez a zongorakíséretet Házi Katinka biztosította. A zenész kislány felkészítő tanára Stefán Vivien volt. A község nevében nemzeti színű koszorút helyezett el a trianoni emlékműnél Nagy Tibor polgármester és Hajnalné Pénzes Edit alpolgármester asszony.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában