videóval

2021.05.19. 14:47

Haxel új dala becsuk egy könyvet, és kinyit egy másikat

Friss számot adott ki nemrég a debreceni rapper: a személyes hangvételű Soha nem hittem egyszerre lett vég és kezdet, de nem ez az egyetlen érdekessége.

Fotó: YouTube / Haxel

Viszonylag hosszú, több hónapos szünet után mutatott be új dalt a napokban a debreceni Harsányi Alex, alias Haxel. A testvérével, Dáviddal közösen vitt VINYK duóból is ismert rapper felől legutóbb tavaly júliusban hallhattunk, akkor jelentette meg ugyanis a Chucky Hewitt-tal közösen rögzített Beléd szeretnék című nótát, amely azóta igen szép karriert futott be a legnépszerűbb videómegosztón, már bőven ötvenezres megtekintésszám fölött jár. A hosszú hallgatást most a Soha nem hittem című számmal és annak videójával törte meg Haxel, akit a dal hátteréről, a pandémia adta nehézségekről és természetesen a folytatásról is kérdeztünk.

A rapper érdeklődésünkre elárulta, nem tervezte, hogy ekkora szünet lesz a két szám között. – A Soha nem hittemet már december végén elkezdtük felvenni a stúdióban, de sok minden közbejött, és így csak mostanra sikerült kihozni. Ez a nagy szünet nem jelenti azt, hogy nem készültek dalok a háttérben, de jó volt egyet hátralépni, és átgondolni, hogy merre szeretnék továbbindulni, hova tartok – jegyezte meg. Haxeltől azt is megtudtuk, ez a dal már másfél-két éve a demók között „várakozott”, de, mint azt a debreceni zenész aláhúzta, mindenképp szerette volna elkészíteni, és úgy gondolta, ennek most van itt az ideje.

„Ez a dal egy magányosabb időszakomban készült, amikor úgy éreztem, hogy egyedül vagyok, és ugyanazok történnek minden nap”

– mondta el Harsányi Alex a monotonitásra utalva, az aktuális helyzet ábrázolását pedig a friss dal refrénjével igyekezett elmélyíteni. – „Soha nem hittem volna, hogy ez megy fel”; talán ez írja le legjobban, hogy soha nem hittem, akár gyerekként sem, hogy sokszor milyen nehéz az élet, milyen megpróbáltatások érnek az úton, vagy mennyiszer kell nekifutni a dolgoknak – tette hozzá Harsányi Alex.

Utolsó perces ruhagondok

Haxel mellett az új számban egy vendégelőadó, Vivi vokálozik; mint megtudtuk, ő valójában a debreceni rapper sógornője. – Amikor otthon dolgoztam a dalon, megkértem, hogy énekeljen nekem rá pár vokálrészt. Utána meghallgattam egyben, és azt éreztem, hogy az ő hangja az a plusz a dalban, ami addig hiányzott belőle – mutatott rá a közös munka hátterére az előadó, akitől azt is megkérdeztük, befolyásolta-e bármiben a pandémiás helyzet a klipforgatási munkálatok jól megszokott rendjét. – Amikor terveztük a klipet, és már ki is jelöltük a forgatás napját, jött a felismerés, hogy a ruhaboltok zárva vannak, és csak online lehet vásárolni. Muszáj volt időben rendelni, illetve a méret is rendben kellett, hogy legyen, szóval emiatt picit aggódtam, de végül minden jól alakult – osztotta meg Harsányi Alex a régi Göcsben felvett videó kulisszatitkait.

A jövővel kapcsolatban leszögezte, a „Soha nem hittem” lezárt egy korszakot, és átvezet az „árnyékból a fényre”. Mint kiderült, utóbbi kifejezést nem véletlenül használta ebben a formában, egy közelgő új projektre utalt vele.

– Albumot is jelent egyben, aminek a címe „Árnyékból a fényre” lesz. De ez nem is igazán egy album, inkább olyan, mint könyvben a fejezetcím: a következő időszak dalait fogja egybe – jegyezte meg végül Haxel.

RA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában