programsorozat

2021.05.31. 07:42

Belekóstolhattak a tereken a Kultúr-Fröccsbe Debrecenben

A belváros számos helyszínén, több műfajban is láthattak utcai produkciókat a járókelők.

A Rover zenekarral a sétálóövezetben találkozhatott a közönség | Fotó: Molnár Péter

A Kultúr-Fröccs címmel a múlt hét végén elindított programsorozat célja, hogy a pandémia után felélénküljön a belváros, a terek megteljenek vidámsággal és a város lakossága közösen osztozhasson az újranyitás örömében. A kezdeményezésnek köszönhetően a járókelők megtapasztalhatták, milyen sokszínű Debrecen kulturális élete, amelynek nemcsak a hivatásos, hanem az amatőr alkotók és közösségek meghatározó elemei.

A Rover zenekarral a sétálóövezetben találkozhatott a közönség | Fotó: Molnár Péter

A programsorozat – figyelemmel a járványhelyzet miatti korlátozásokra és előírásokra – kis formációk fellépésével, színpad nélkül, kevés technikai háttérrel valósult meg. Bár már igencsak lógott az eső lába délután, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tagjai a Hal közben, a Dósa nádor téren és a Csapó utcán is ropták a táncot. A három legény csak úgy pörgette a három leányt, és lebbentek a szoknyák fel-fel a magasba. Ki-ki saját párjával, majd mind együtt, egy közös produkcióban táncoltak. Kávét kortyolgatva, meleg teát szorongatva nézték őket a teraszokon üldögélők, és bizony több járókelő is megállt, hogy megcsodálja a hangulatos fellépést. Akinek ideje engedte, a pénteken megkezdett eseménysorozat programjában Dombi Géza festőművészt is megtekinthette alkotás közben, és szemtanúja lehetett, hogyan fogadja be a meztelen vászon a színes műalkotást.

Dombi Géza festőművész a Cívis Borbarát Galéria előtt vetette vászonra alkotását | Fotó: Molnár Péter

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában