gyászol a zenészvilág

2021.02.09. 13:58

Szívfacsaró sorokkal emlékezett Siklósi Örsre Dánielfy Gergő

Több, hajdú-bihari kötődésű zenekar is elbúcsúzott a napokban fiatalon elhunyt énekestől.

Fotó: Facebook / AWS

Mint azt korábban megírtuk, múlt pénteken elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar énekese. A 29 éves zenészt a szakma és a rajongók együtt gyászolják, a közösségi oldalakat az elmúlt napokban ellepték a búcsúposztok, a szép emlékek, az énekessel együtt megélt régi történetek. Gondolataikat a hajdú-bihari kötődésű előadók közül is megosztották néhányan, ezekből a bejegyzésekből közlünk most válogatást.

Megyénk zenészei közül a legszemélyesebb sorokat az a Dánielfy Gergő írta, aki az AWS-hez hasonlóan ott volt A Dal tehetségkutató három évvel ezelőtti döntőjében. Itt dőlt el, hogy Siklósiék képviselhetik Magyarországot a soron következő Eurovíziós Dalfesztiválon; azon a versenyen, amely később országos ismertséget hozott a zenekarnak. Bejegyzésében Dánielfy ezekről a pillanatokról emelt felszínre egy emléket.

„Magamba merülten ülök egy széken és nézek ki a fejemből. Nem sikerült. Ott voltam közel. Senkivel nem beszélek, mert nem akarok. Hátulról egy kéz megölel és nem szól semmit. Csak ölel. Csöndben. Egymásra nézünk és látom a szemében, hogy nem érdekli az, hogy vele mi van. A kérdés ebben a pár másodpercben az, hogy velem minden rendben lesz e? Egy ölelés szó nélkül. Ő Siklósi Örs. Mostmár mindent értek, de nem tudom elfogadni és elhinni sem, hogy ez miért van?! Nem ismertük egymást teljesen, de ez a csönd és a hiány azt jelzi, hogy mégis... Nem tudok mit írni.... A dalaidat hallgatom és homályosan látok mindent körülöttem” – írta Dánielfy, aki zárásként a Nem fáj című AWS-dalból is megosztott egy rövid részletet.

Szombat délután a Tankcsapda is együttérzését fejezte ki. „Fájó szívvel búcsúzunk tőled Siklósi Örs! Te voltál az, akinek a szíve mindig a helyén volt ebben a »szakmában.« Tehetségedre büszkék voltunk, nagy veszteség érte a magyar könnyűzenét. Nyugodj békében.” – olvasható Lukács Lászlóék posztjában.

A Bad Habit az AWS eurovíziós slágerével, a Viszlát nyárral búcsúzott Siklósi Örstől. „Nyugodj békében, Örs! Szürkébb lett ma minden...” – fűzték a videóhoz.

A debreceni Koroknai Árpád énekest is soraiban tudó Zorall is megemlékezett hivatalos Facebook-oldalán. „Pótolhatatlan személyisége voltál a zenei életnek ès szakmának... Nagyon fogsz hiányozni Örs” – írták.

A Kowalsky meg a Vega közösségi oldalán is olvasható néhány gondolat Siklósi Örsről. Mint a posztból kiderül, Kowáék az Amire szültek című dalukhoz forgatott klip egyik szereplőjétől, Kalmár Krisitől is elbúcsúztak.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kultura/helyi-kultura/semmiert-nem-kell-onteltnek-lennunk-egy-2018-as-beszelgetes-siklosi-orssel-4979446/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában