Kultúrtipp

2020.11.09. 10:54

Krimibe illő fordulatok a Kölcsey Központban

Ismét egy egyfelvonásos, kétszereplős kamaradarabot lát vendégül a Csokonai Színház novemberben.

Fotó: Csokonai Színház

Az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum közös produkciójaként jegyzett Hamis hang Didier Caron francia színész és színpadi szerző alkotása, melyet évek óta játszanak nagy sikerrel Franciaországban.

A Tótfalusi Ágnes fordításában és Ujj Mészáros Károly rendezésében magyar színpadra adaptált előadás két szereplője Nagy Dániel Viktor, valamint Vasvári Csaba, akit a debreceni közönség a tavalyi Imágó című előadásból is ismerhet már – emlékeztetett a Csokonai Színház sajtóreferense.

Vasvári Csaba egy karmestert alakít a darabban, H. P. Millert, a Genfi Szimfonikusok maximalista karmesterét, aki egy koncert után fáradtan ér öltözőjébe, bosszankodva a zenekar gyenge játéka miatt. Az ambiciózus zenészhez ekkor egy különös belga úr, Leon Dinkel kopogtat be (Nagy Dániel Viktor). A színdarabban azt követhetjük végig, hogyan fosztja meg ez a titokzatos rajongó kitartó precizitással, lépésről lépésre a karmestert nagyratörő álmaitól, szétszedve és elemeire bontva a karmester egóját és önbecsülését, leleplezve meghamisított múltját.

A kamaradarab, mely feszült, óramű pontosságú párbeszédekkel, krimibe illő fordulatokkal ragadja magával nézőt, november 18-án 19 órakor lesz látható a Csokonai Színház ideiglenes játszóhelyén, a Kölcsey Központban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában