vándorkiállítás

2020.08.16. 12:21

Amatőr alkotók munkáiból nyílt tárlat Püspökladányban

Az amatőr képzőművészek vándorkiállítása jó lehetőség a bemutatkozásra, emellett közösségüket is erősíti.

Fotó: Tányér József

Kóstoló címmel érkezett nemrég a Hajdú-Bihar Megyei Képzőművészeti Körök Tárlatának vándorkiállítása Püspökladányba. A Dorogi Márton Művelődési Központ ünnepélyes megnyitóval fogadta a Kóstoló című kiállítást, melyet augusztus 28-ig láthat az érdeklődő közönség. A megnyitó Bódiss Miklósnak és ifjú tanítványainak – Horváth Richárd, Rácz Anna Ágnes – csellójátékával vette kezdetét. Az ünnepségen részt vett Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere és Vadász Ferenc alpolgármester is.

Pártolják az amatőr alkotókat

A vendégeket köszöntve Vadász Ferenc elmondta, Püspökladány pártolja az amatőr alkotókat, s örömmel fogadja a művészeti eseményeket, legyen az festészet, zene, irodalom. Gratulált a képzőművészeknek, és további sikeres alkotómunkát kívánt.

A vándorkiállítás, mely ízelítőt kíván adni az amatőr alkotó közösségek munkáiból, 2018. október 3-án nyílt meg Nádudvaron, az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtárban, ezt követően Hajdú-Bihar megye több településén is bemutatkozott – Csökmőn, Furtán, Polgáron, Tégláson, legutóbb Debrecenben, a VOKE Egyetértés Művelődési Központjában. A kiállítást a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája segítő iránymutatásával a Nádudvari Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár, a kabai Mácsai Sándor Művelődési Ház, valamint a Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum hirdette meg.

Tíz-tíz művel neveztek

A tárlat és az azt megelőző műhelymunka célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen az amatőr képzőművészeti körök számára, ezért minden alkotó közösség tíz művel nevezett, melyet szakmai zsűri értékelt és válogatott be a tárlat anyagába.

A püspökladányi tárlaton részt vettek a helyi képzőművészeti kör, a Nádudvari Amatőr Képzőművészeti Alkotókör, a Kabai Bánszky Pál Alkotókör tagjai, s közösen gyönyörködhettünk a szebbnél szebb festményekben, grafikákban. Az itt kiállított harmincöt alkotás különböző technikával, olajjal, akrillal és pasztellel készült, egyedi látásmódot tükrözve, témájukban, tartalmukban is sokszínűek. A megnyitórendezvény bensőséges, hangulatos légkörben zajlott, ahol találkozhatott az alkotó és a befogadó közönség, beszélgethettünk az alkotás fontosságáról, annak gyógyító erejéről.

Tányér József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában