beszéltek a terveikről

2020.07.11. 13:31

Lemezt ad ki és arculatot vált a Zion Refresh

A debreceni Zion Refresh tagjai gőzerővel dolgoznak, mellette pedig komoly célokat tűztek ki a jövőre nézve.

Fotó: Zion Refresh-archív

A Zion Refresh nem csak a debreceni zenerajongóknak lehet ismerős. Négy évvel ezelőtt több országos médiumban is felbukkant a nevük a Kocsmárosné című számuk kapcsán, melyet sokan március 15-e himnuszának aposztrofáltak. Az elmúlt években az együttes szép sikereket ért el, és a tagok jelenleg is azon dolgoznak, hogy több fronton szolgálják ki a közönségüket. A tervekről és a fesztiválszezonról a banda tagjaival beszélgetett a Napló.

Kísérletezőbb irány

A zenekar a 2015-ös megalakulása óta szinte negyedévente örvendeztette meg a nagyérdeműt fülbemászó nótáikkal. Az úgynevezett single-ök komponálása után most nagyobb fába vágták a fejszéjüket. – A banda már a születése óta nagyon produktív volt, és elérkezettnek láttuk az időt, hogy írjunk egy olyan albumot, amelyben a számok egy kalap alá vehetők. Már egy éve ezen a projekten dolgozunk gőzerővel, nyolc dalt tervezünk, amely már a nagylemez határát súrolja – ismertették a tagok, majd kitértek az album újdonságára is.

– A kezdeti időszakkal összehasonlítva jelentős stílusváltás figyelhető meg, ami már az Eltévedve és a Rocksztár című számunkon is érzékelhető volt. Zeneileg most talán még kísérletezőbb, merészebb irányokat is meglépünk – tették hozzá.

Határaikat feszegetnék

A stílusváltás a számokon túl a banda új logójában is megjelenik. – Nemrég tettünk ki a Facebook-oldalunkra egy grafikát, amin egy emberi és egy robotkéz fog egy lótuszszimbólumot. Az új dalainkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy milyen korban élünk, és a rohanó világnak milyen hatásai vannak a mindennapjainkra és az emberi kapcsolatainkra – jelentette be a Zion Refresh. A zenekar tagjai megjegyezték, karrierjükben felfelé ívelő tendencia figyelhető meg, és azt várják, hogy a lemez megjelenése újabb szintlépést eredményez.

– Tavaly az Akvárium Klubban telt ház előtt játszhattunk a Follow the Flow előtt. Akkor határoztuk el, hogy mindent egy lapra feltéve szeretnénk kigyúrni az új albumunkat, minden erőt és energiát a fejlődésre fordítva. A határainkat szeretnénk feszegetni, hogy olyat csináljunk, amire tényleg büszkék vagyunk – osztotta meg a Naplóval a zenekar.

A Zion Refresh magát koncertzenekarnak definiálja, így az élő fellépések jelentik az együttes fő profilját. – A kezdetekben a Campus Fesztivál Hall-színpadán debütáltunk, idén pedig már a Campus Eleven nagyszínpadán léphetünk fel a Punnany Massif előtt, ami hatalmas megtiszteltetés a számunkra. A jövőbeli célunk, valamint álmunk a Budapest Park színpadára állni – összegezték a Zion Refresh tagjai.

Szilágyi Gergő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában