Kié lesz a nyertes tombola?

2020.07.21. 12:56

Különleges felajánlás a világrekordertől

Bárki elnyerheti Mónus József saját készítésű íját, a győztes Fekete Béget.

2020.02.20 Győr Mónus József hagyományőrző íjász , Képen: Mónus József Íjász. Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld

Fotó: Kisalföld-archív

Hétvégén rendezik meg a III. Puszta Ünnepét Kisújszálláson, a százéves gémeskútnál, ahová szeretettel várják a hagyománykedvelő érdeklődőket. A népi kultúrák és magyar tradíciók éltetését célzó eseményre a távlövő íjászat élenjárója, a hajdúnánási származású Mónus József is meghívást kapott. A többszörös világrekorder a pusztai élet felelevenítése alkalmából szervezett ünnepre nem mindennapi felajánlást tett. A tombolasorsolás egyik nyereményeként ugyanis bárki megszerezheti a „Fehér Farkas” művésznévre hallgató világbajnok saját készítésű, Fekete Bég elnevezésű íját.

Mónus József minderről Facebook-oldalán számolt be, ahol a páratlan lövőeszköz történetét is megosztotta. Mint írja, a világ egyik legjobb íjának „egyszerű ember” által is kihúzható változatát készítette el, amelyet a törökországi Kahramanmaraş városában használt versenyzéshez. A hajdúsági íjász a Fekete Béggel végül a megmérettetés minden kategóriáját megnyerte. Ezt a rendkívüli tárgyat viheti haza a Puszta Ünnepének egyik szerencsés látogatója. A rendezvényen egyébként sok egyéb más érdekességgel is találkozhatunk, bepillantást nyerhetünk a betyárvilágba, vizet húzhatunk a Kisgulya-kútból, foghatunk malacot, csodálhatunk lovas bemutatót, és megpróbálhatunk ellenállni a pusztai ételek ínycsiklandozó illatának. A Dalriada rajongóit pedig igazi programcsemegével várják, hiszen lehetőséget kapnak, hogy szerepeljenek a zenekar legújabb klipjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában