videóval

2020.06.26. 12:57

Plankton: megjelent Dánielfy Gergőék legújabb dala

A hozzá készült klipet a zeleméri templomromnál forgatták.

Fotó: Facebook / Dánielfy Gergő

Új dalt adott ki pénteken Dánielfy Gergő és az Utazók: a napokban a 23. születésnapját ünneplő debreceni énekes és csapata a Plankton című számmal örvendeztette meg ismét a rajongóit. A felvételhez klip is készült, melynek egy részét a zeleméri templomromnál forgatták.

A klipet Dánielfy Facebook-oldalán is megosztotta, posztjában azt írja:

„Az elfogadás nehéz, főleg akkor, ha valaki egyáltalán nem ért meg. Hiszünk abban, hogy kellenek mély pillanatok ahhoz, hogy át tudjuk élni az igazit!”

Jól mutatja a tehetséges előadó népszerűségét, hogy a Plankton klipje két nap alatt majdnem 10 ezer megtekintést szedett össze a YouTube-on. A reakciók is azt mutatják, hogy jó úton jár az X-Faktor korábbi versenyzője, hiszen a kommentekben szinte csak dicsérő szavakkal illetik a produkciót. Az egyik felhasználó részletesen ki is értékelte a formáció előadását. – Úgy gondolom, amit a zenekaroddal megalkottok, az abszolút hiánypótló, zeneileg és irodalmilag is értékes, hiteles, amit egy nagyon ihletett és rendkívül igényes, művészi előadásmódban tálaltok. A legtöbb általatok létrehozott produktum mély mondanivalóval rendelkezik, inspiráló, elgondolkodtató, olykor kellően groteszk, valamint strukturalitását és nyelvi aspektusait illetően is összeszedett, profi. Köszönöm, hogy az igényes művészeti kompozícióra igényt tart a csapat, és sok szerencsét kívánok! – osztotta meg gondolatait az egyik hozzászóló.

Együttműködve a sikerért

Mint korábban megírtuk, az együttes legutóbbi, Ismeretlen változó című albuma februárban jelent meg, Dánielfy viszont a karanténidőszak alatt sem maradt tétlen, különböző szobaprojektekkel kedveskedett közönségének.

A korongon tizenegy szám található, melyből a most megfilmesített Plankton az egyik. A fiatal énekes frontemberi szerepe mellett a dalszerzésben és a szövegírásban is oroszlánrészt vállal, azonban bátran kooperál más hajdúságiakkal is a jó végeredményért. Korábban a banda Reposzt című számához a debreceni Baranyi Kristóf szövege adott ramm­steines lüktetést, az Egyedül ébredek esetében Nagy Bogival működött közre, míg a Plankton klipjében feltűnik Borsos Cintia fitnesztáncos, aki a koreográfia megtervezésén túl maga is feltűnik a klipben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában