tehetséges fiatal

2020.05.16. 15:56

Tar Dani szeretne hegedülni

Hajdúsámson, Debrecen, Kaposvár, Budapest, Moszkva – tehetséges ifjú színész Sámsonból.

Dandé Melinda

Fotó: Tar Dániel-archív

A hajdúsámsoni 23 éves Tar Dániel jelenleg a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara színművész szakának hallgatója. Ígéretes tehetség, akit láthatunk is az egyik kereskedelmi televízió új sorozatában, az Apatigrisben, Bodó Márton szerepében.

Az Ady vonzásában

Már általános iskolai éveiben rengeteg versmondó versenyen vett részt, amelyet legtöbbször ő nyert meg. – Épp Hajdúhadházra tartottunk alsós megyei szavalóversenyre, és csak bámultam ki az autó ablakán, mormolva anyukámnak Zelk Zoltán Varázs­kréta című versét. Ez a kép teljesen előttem van mai napig – idézte fel Dani. Nyolcadikosként magával ragadta az Ady Endre Gimnázium nyílt napja, természetesen a dráma tagozaté: ahogy a diákok énekeltek, táncoltak a folyosón, azt érezte, övék a világ.

– Talán azért is vonzott, mert más volt, mint én, aki ennél jóval visszafogottabb voltam – tette hozzá. Fel is vették; bár az első évben nem igazán tudott kibontakozni, jól tanult, nagyon szerette a mesterségórákat. Aztán nagy változás indult el az életében: egyre jobban barátkozott, ismerkedett lányokkal, elkezdett gitározni, és bekerült a Légy jó mindhalálig című színdarabba.

Fotó: Tar Dániel-archív

Élvezte a drámás vizsgáit, hiszen ott tudta bemutatni, mely darabon dolgoztak, mennyit fejlődött. Táncolni kellett, jeleneteket improvizálni, énekelni, zenélni. – Amikor remegő lábakkal először álltam ki egyedül énekelni a Republic Engedj szabadon járnom című dalát száz ember előtt, az felejthetetlen élmény volt – vallotta.

Dani egyre több szerepet kapott a Csokonai Színházban, majd utolsó évesként övé lett a főszerep egy musicalben. – Ahogy foglalkoztak velünk a pedagógusok, színészek, soha nem fogom elfelejteni, hiszen önmagában, az, hogy mi ezen a tagozaton tanultunk, nem jelentette azt, hogy az osztályból mindenki színész lesz. Kellett, hogy valaki irányt mutasson, és én ezt megkaptam – emlékezett vissza.

Újabb és újabb kurzusok

A színészpalánta később sikeresen felvételizett Kaposvárra, színművész szakra, most harmadéves. Legutóbb a Tüskevárban játszott a Csiky Gergely Színházban, de a Nemzetiben is fellépett már, s ott folyamatosan képzést kap. A Moszkvai Művész Színház színésziskolájába is járt kurzusokra, a jövőben pedig a Móricz Zsigmond Színházban teljesít gyakorlatot. Dani tervei között szerepel az éneklés, és szeretne megtanulni hegedülni.

Dandé Melinda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában