rendhagyó alkalom

2020.03.09. 11:27

Felnőttként keresztelkedtek és konfirmáltak Körösszegapátiban

Kevesen mondhatják el életükben, hogy egy napon keresztelik őket, majd konfirmálnak is.

Fotó: Vmirjánczki József

A település református egyházközségének életében ez is megtörtént. Pintye Józsefné és Veress Jánosné élete úgy alakult, hogy korábban mindezek elmaradtak. A két egyháztag pedig úgy döntött, hogy bepótolják ezt, és hitet tesznek egyházuknál, megkeresztelkednek és konfirmálnak.

Hasonlóan alakult Ludászné Veress Annamária, Tamás György Péter és Vmirjánckiné Nádasdi Margit sorsa is. Ők ezen a napon konfirmáltak. Így mind az öten tanúbizonyságot tettek Isten és a gyülekezet tagjai előtt, hogy aktív tagjai akarnak lenni egyházuknak. Vasárnap az ünnepélyes istentiszteleten megerősítették szándékukat.

Így történt meg az, hogy az élet változtatott a hagyományon, azon, hogy a református egyháznál a megszületett gyermek alig néhány hetes korában meg legyen keresztelve, tizen-egynéhány éves korában pedig konfirmáljon. Ezt az időpontot most a mindennapi élet történései felül írták, mert a személyek, akikkel a két nevezetes egyházi esemény történt 40 év felettiek.

Szabóné Kurucz Tímea református lelkésznő minden segítséget megadott ahhoz, hogy az egyház tagjai felkészüljenek erre az alkalomra. A templomban az istentiszteleten megjelent személyek köszöntötték az ünnepelteket. Pintye Sándor egyházgondnok virággal kedveskedett nekik.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában