programajánló

2020.01.09. 11:39

Felpezsdül a hétvége a cívisvárosban

Érkezik a cívisvárosba Pély Barna, Krúbi és a Manaky zenekar, de Hajdúszoboszlón is akad program a hétvégére.

Fotó: Molnár Péter

Január 10., péntek, Debrecen

19.00: PusztaHang Live Sessions #2: Manaky

Helyszín: Bakelit Music Cafe

A PusztaHang Live Sessions következő kiadásában messzire, mégis ismerősen közelre kalandozunk mind zeneileg, mind a helyszínt tekintve. A Budapestről érkező, városunkban először zenélő Manaky egy fiatalokból álló, autentikus roots reggae zenekar. A Jamaicáig visszavezethető gyökerek mellett zenéjükben ugyanúgy megtalálhatók a soul, a hiphop és az elektronikus elemek is, vagy bármilyen műfaj, ami épp hatással van rájuk. Szövegeik társadalomközpontúak, a mai generáció problémáiról, lehetőségeiről szólnak; ez is egyfajta visszatérés a kiveszőben lévő tudatos, gondolatébresztő szövegíráshoz, ami a reggae műfajnak valaha védjegye volt. Mielőtt rákezdenek a srácok, beszélgetésre invitálják a hallgatókat, melynek két résztvevője Prieger Zsolt, az Anima Sound System alapítója, illetve Puskás István, Debrecen új kulturális alpolgármestere lesz.

20.00: Krúbi: Turné nr. UNO

Helyszín: Roncsbár

A Fonogram-díjas, 26 éves énekes, rapper és zeneszerző kezdetben metál stílusban tevékenykedett, a Pregnant Whale Pain nevű zenekarban énekelt. Rapkarrierjét 2017-ben kezdte, melynek első publikus rapdala a PestiEst, amit megjelenése óta már több mint kétmillióan tekintettek meg a legnagyobb videómegosztó portálon. Zenéje szövegéről elmondható, hogy általában naturalisztikus, de mindeközben sokatmondó. Az elmúlt egy-két évben a Killakikitt, a Belga, különböző fesztiválok és bulisorozatok vendégeként körbejárta az országot, és csúnya szavakat kiabáltak együtt mindenhol. Most új szintet lépett: elérkezett az első, önálló országos Krúbi-klubturné, a Turné nr. UNO! A Facebook-eseménynél azt írja, mostantól ő osztja a lapokat, s az ő játékszabályai érvényesek. Szabad kezet kapott, amit ki is játszik, s azt ígérte: a turné minden állomásán DJ M3GH4jTó segítségével az eddigi legfullosabb, legextrásabb és legvadabb Krúbi-partikat „tolja le”.

21.00: Pély Barna-szólókoncert

Helyszín: Incognito Club

2011-ben Péterfi Attila basszusgitárossal létrehozta önmegvalósító formációját, a B the First zenekart. Ehhez csatlakozott Kottler Ákos dobos. 2012-ben jelent meg első nagylemezük The First címmel. Ezen az albumon Barnabás saját szerzeményei hallhatóak angol nyelven. 2014-ben megjelent a második nagylemezük, Mi ez a kupleráj? címmel. Ezen az albumon már többségében magyar dalok kaptak helyet, és szövegíróként Barna mellett közreműködött Varga Livius (Quimby, A Kutya Vacsorája), Egyedi Péter (Óriás), Péterfi Attila (B the First) és Fecske András István. Pély Barna már húsz éve a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. 2018-ban megjelent, Improvised destiny című szólólemezén összefoglalta addigi munkásságát. 2019 januárjában jelent meg második nagylemeze Blue Heart címmel. A színpadon egy gitár, egy stomp box és egy looper segítségével egyszemélyes zenekarrá válik.

22.00: Popparazzi / A nagy retró buli

Helyszín: SeVeN

22.00: Coronita Exclusive

Helyszín: Egoist BarClub

21.00: Signal Motorock

Helyszín: Rock Café, Hajdúszoboszló

Január 11., szombat

19.30: Évnyitó szabad bál – Az est folyamán a Naszály Zenekar muzsikál

Helyszín: Hajdú Táncegyüttes – Hatvan utca 32., Debrecen

21.00: Paparazzi Weekend Mixology ft. Szurgyi László

Helyszín: Paparazzi Kitchen & Bar

21.00: Pótszilveszter 2020

Helyszín: Kazánház Egyetemi Klub

22.00: Dirty / R&B buli

Helyszín: SeVeN

23.00: Hysteria

James Cole – Eulen – Németi

Helyszín: Egoist BarClub

19.00: Lowland, Privát Affér, Caephis

Helyszín: Rock Café, Hajdúszoboszló

A borítóképen: Pély Barna

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában