programajánló

2020.01.02. 17:23

Bulikkal és kulturális programokkal vághatunk neki az új évnek

Az elmúlt évek nagy sikerű koncertjei után 2020 januárjában újra Debrecenbe utazik az Újévi Operett és Musical Gála – a zene, a művészet és az új esztendő ünnepe utánozhatatlan hangokkal, nagyszerű zenekarral, lehengerlő látvánnyal. Hamisítatlan évindító koncert a műfaj legnagyobbjaitól.

Fotó: Molnár Péter

Január 3., péntek

Debrecen

20 óra: Milonga (Argentin tangóest)

Helyszín: Dance Universe Táncterem (Kis Campus), Domb utca 1.

21 óra: Matchboys-pótszilveszter

Helyszín: Incognito Club

22 óra: Hello XXXX 2020: Ne maradj le az év első bulijáról! A lemezjátszóknál: FIELD

Helyszín: SeVeN

Január 4., szombat

Debrecen

19 óra: Újévi Operett és Musical Gála

Helyszín: Főnix Csarnok

Az elmúlt évek nagy sikerű újévi koncertjei után 2020 januárjában újra Debrecenbe utazik az Újévi Operett és Musical Gála. A zene, a művészet és az új esztendő ünnepe utánozhatatlan hangokkal, nagyszerű zenekarral és lehengerlő látvánnyal. Hamisítatlan évindító koncert a műfaj legnagyobbjainak tolmácsolásában.

Bor, dal, asszony – A Budapesti Operettszínház Újévi Operett és Musical Gálája 2019-ben a Főnix Csarnokban | Fotó: Molnár Péter

Az újévi zenés forgatagban sokszínű válogatást hallhatnak a világ zenés színpadainak legnagyobb sikereiből. Részletek csendülnek fel a legkiválóbb operett- és musicalszerzők műveiből, többek között Kálmán Imre, Lehár Ferenc, ifj. Johann Strauss, Andrew Lloyd Webber és Lévay Szilveszter legismertebb műveiből. Klasszikusnak számító sikerszámokat hallhatunk olyan népszerű művekből, mint a Marica grófnő, A Csárdáskirálynő, A víg özvegy, a West Side Story, a Mozart!, a Macskák vagy az Elisabeth.

Az est fellépői a Budapesti Operettszínház kiemelt művészei: Fischl Mónika, Gubik Petra, Kállay Bori, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely és Dolhai Attila, valamint Laki Péter, Peller Károly, Sándor Péter, illetve még Vadász Zsolt, akik mindent megtesznek majd azért, hogy 2020 csodálatos zenei élménnyel induljon a nagyérdemű számára. A koncerten közreműködik a Kodály Filharmonikusok. Az élményt kiváló táncművészek, káprázatos koreográfiák és pazar jelmezek teszik teljessé. Az est rendezője Bori Tamás, házigazdája a balmazújvárosi Kállay Bori.

20 óra: Pótszilveszter a Sikkben – Salsa és Sensual party

Helyszín: Sikk Music Cafe

22 óra: Pótszilveszter – A lemezjátszóknál WILLIAM

Helyszín: SeVeN

Január 6., hétfő

Püspökladány

18 óra: Újévi koncert, a Debrecen Big Band újévi szvingkoncertje Gájer Bálinttal

Helyszín: Dorogi Márton Művelődési Központ Tagintézmény

Legutóbb „az ország szvinghercege”, Gájer Bálint a Debreceni Református Nagytemplomban adott koncertet decemberben. Ahogy korábban beszámoltunk róla, az énekes és tíztagú zenekarának repertoárjában Dean Martin, Bing Crosby, Frank Sinatra és Michael Bublé stílusjegyei is fellelhetők voltak. A neves előadók világslágerei azonban magyar nyelven ritkán hangoztak el eddig.

Gájer Bálint nemrégiben a Nagytemplomban is fellépett | Matey István

A big band: „az amatőr és profi zenészek jól együtt dolgozó egyvelege”. A zenekar arra törekszik, hogy a közönségük továbbra is jól érezze magát a koncertjeiken, és a hallgatóság tapsa minősítse őket. A zenekar repertoárja átöleli a big band zene széles skáláját, a szving-, a boogie-, a popzenei feldolgozásokon át a latin ritmusokig. Öt éve dolgoznak azon, hogy a zenekar minél magasabb színvonalon adja elő műsorszámait, illetve koncertjeit. Bizonyíték erre a bánki Louis Armstrong Jazz Fesztivál, a füredi Anna-bál, a Budafoki Big Band Fesztivál, a Szoboszlói Dixieland Fesztivál, illetve a franciaországi Chalon-sur- Saone-ban való vendégszereplésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában