helyi kultúra

2019.12.12. 19:45

Keresztény művészet, középiskolás szemmel

Fiatal tehetségek alkotásaiból nyílt kiállítás a görögkatolikus érseki hivatalban.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

A debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium a Kós Károly Napok programsorozat részeként érdekes tárlattal mutatkozott be csütörtök délután a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatalának Petőfi téri galériájában. Az ünnepségen beszédet mondott Kocsis Fülöp érsek-metropolita, majd Vargáné Szabadka Tünde intézményvezető nyilatkozott a Naplónak. Az iskolaigazgató kifejtette, Kányádi Sándor Kós Károly arcképe alá című verséből választották a tárlat elnevezését: „Kőből, fából házat, igékből várat”.

 

– Diákjaink általában egy adott téma köré csoportosítva kapnak feladatokat, így nem céltalanul végzik munkájukat. Az érseki hivatal galériájában most egy olyan válogatást láthatunk, amely a keresztény kultúra értékeihez, annak feldolgozásához kapcsolódik. Kenyérosztó tányérokat, bibliaborítókat sorakoztattunk fel a kiállítótérben, melyeket az ötvös tanuló diákjaink készítettek, grafikus tanulóink pedig különböző eljárásokkal ábrázolták gondolataikat – mutatott rá a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium igazgatója, majd hozzáfűzte, a tehetséges fiatalok munkáit felvonultató tárlat 2020. január 12-ig tekinthető meg.

SzD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában