vallás

2019.11.12. 09:00

Közös tudományos szimpózium

Az alapítvány célja az ökumenikus diskurzus támogatása és Both Antal nevének, munkásságának megőrzése.

„Mert egy a kenyér…” – Az eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel közös tudományos szimpóziumot rendez a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem november 14-én, csütörtökön a Debreceni Református Kollégium dísztermében.

Egyházak párbeszéde

Az úrvacsora Krisztussal és az egyházzal való közösség. Keresztyén felekezetek máig nem ünneplik együtt ezt a sákramentumot. 2020-ban a katolikus egyház Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusán különösen is koncentrál az eucharisztia szentségére, a magyarországi evangélikus egyház pedig 2020-at az úrvacsora évének nyilvánította. A konferencián a református, katolikus, evangélikus és görögkatolikus egyház képviselői folytatnak párbeszédet arról, hogy mi az, ami ma is elválaszt és mi az, ami összeköt bennünket az úrvacsoráról szóló tanításunkban és gyakorlatunkban.

A Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány célja Both Antal emlékének és szellemi hagyatékának ápolása oly módon, hogy a történeti egyházak közötti ökumenikus közeledést, egymás jobb és mélyebb megismerését szolgálja. Idén először díjat is adnak át: olyan személy munkásságát ismerik el, aki az ökumenikus diskurzusban maradandót alkot.

HBN

Ezek is érdekelhetik