fehér vászon

2019.09.06. 19:04

Fotókon a jubiláló bábosok

Debrecen legismertebb utcaszínháza az elmúlt harminc év előtt tiszteleg a tárlattal.

Megalakulásának harmincadik, jubileumi évfordulója alkalmából rendezett fotókiállítást az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház a DMK Belvárosi Közösségi Házában.

Az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház 1989 óta működik. A társulat névadója, a szibériai mitológiai alak, Ort-Iki (a Világügyelő), több későbbi darabjuk hősének előképévé vált. Az Ort-Iki művészei a színház működésének kezdeteitől maguk írják, rendezik a darabjaikat, készítik bábjaikat, eszközeiket, szervezik az előadásokat. Próbáikat 1990-től a Csapókerti Közösségi Házban tartják, rendszeres fellépői a közösségi rendezvényeknek.

Az utcai, vásári báb- illetve színjátszás hagyományait követik, témáikat többnyire a népi és középkori drámai örökségéből merítik. Előadásaik bizonyítják, hogy akár a legkisebbek számára is érthetőek, követhetőek a több száz éve megfogalmazott szövegek, szófordulatok és morális tartalmak. A kiállítás szeptember 16-ig látogatható a közösségi ház nyitvatartási idejében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában