Kun László Fesztivál

2019.08.11. 10:45

Fesztiváltól volt hangos Körösszegapáti

Három nap, huszonöt fellépő, tizennyolcezer vendég – befejeződött a 13. Kun László Fesztivál az ezer lakosú kis faluban.

Fotó: Kovács Péter

Majka, Honeybeast, Bikini, Kökény Attila, Parno Graszt, B. Tóth László, Dupla KáVé – csak néhány név a fellépők közül, akiket láthatott a közönség Bihar legtöbb embert vonzó fesztiválján a hétvégén. A sportpálya és környéke hatalmas fáinak hűse ezúttal is ideális helyszínt nyújtott a gondtalan szórakozáshoz.

Jótékony célra is ment

Tarsoly Attila polgármestertől tudtuk meg, hogy minden évben igyekeznek valami újdonsággal előrukkolni. Az idén már két színpadon ment a műsor, mégpedig úgy, hogy a műsorszámok között nem volt átfedés. További újdonság volt a panoráma páholy, ahonnan mintegy 15 méter magasságból szemlélhették a vendégek a forgatagot, illetve sötétedés után a színes fényárban úszó fesztivált. A páholy jótékony célt szolgált, az oda belépőt vásárlók a jegy árával támogatták a berettyóújfalui kórház gyermekosztályát.

Körösszegapáti tagja a a Városok-falvak Szövetségének, és hagyomány, hogy a Kun László Fesztivál mindegyikére meghívnak egy-egy másik tagtelepülést, amelyik elhozza és kínálja gasztronómiai különlegességét. Az idén Hajdúhadház volt a vendég, így káposztás ételeket kóstolhattáa a fesztiválozók.

Közel van és tartalmas

A vendégek között leginkább a környékbeli településről érkezőkkel találkoztunk. A környékbeliségbe Körösszegapátiban beletartozik az országhatár túloldalán lévő testvértelepülés, Rév, mint ahogy Nagyvárad is. Kis Izabella és népes társasága Bihar szellemi és kulturális központjából jött át, természetesen bulizni. Elmondták, hogy hozzájuk legközelebb ez a fesztivál van, ahol ennyi nagy nevű magyar előadót láthatnak, hallhatnak. A koncertek között sem unatkoznak, hiszen a szervezők ötletességét dicsérendő számos kiegészítő programon vehettek részt.

Szabó Jánosék Berettyóújfaluból ruccantak át Körösszegapátiba. Mondják, minden évben eljönnek a Kun László Fesztiválra, hiszen közel van, családias hangulatú az esemény, és a pénztárcába sem kell annyira mélyen nyúlni, mint más fesztiválokon, ahol – mondhatni – ugyanezek a fellépők adnak egyébként sokkal rövidebb koncertet.

Kovács Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában