Campus Fesztivál

2019.07.18. 07:00

Campus: rajt Debrecen legnagyobb partijában!

Szerdán megnyíltak a fesztiválkapuk, a leggyorsabbak már sátrat vertek.

Fotó: Kiss Annamarie

Többek között a Quimby, a Bagossy Brothers Company, a Péterfy Bori & Love Band és a Margaret Island koncertjével nyitott szerda délután Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, a debreceni Campus Fesztivál.

Idén 18 programhelyszínnel készültek a szervezők, a sokszínűség, a biztonság, a komfortosság és a környezetvédelem jegyében. A zenei programkínálatban tíz kiemelt külföldi fellépő érkezik a Campusra, többek között az MTV-hőskorának két kedvenc rap-rock/hardcore/skate punk zenekara, a Dog Eat Dog és a Limp Bizkit, a mediterrán világ egyik legfelkapottabb dj-je, Willy William és a norvég zenei producer és dj, Alan Walker. A nulladik napi programkínálat után a teljes fesztiválterületet csütörtöktől, azaz mától vehetik birtokba a látogatók.

 

Fontos tudnivaló, hogy a fesztivál területén idén sem fogadnak el készpénzt, helyette Unipass és DEKa kártyával, HelloPay fesztiválkártyával valamint bármely kereskedelmi bank érintésmentes bankkártyájával lehet fizetni. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság fenntartására a fesztivál ideje alatt. Fontos, hogy a résztvevők figyeljenek magukra, egymásra és a vagyontárgyaikra is.

Közös buli a barátokkal

Nem egészen egy hét alatt, csaknem ötszázan építették fel a Nagyerdei Stadion szomszédságában elterülő fesztiválvárost, mely szerda délután végre megnyitotta kapuit a szórakozni vágyóknak. Kora délutáni ottjártunkkor még csak csordogált a tömeg, ám ahogy telt az idő, úgy duzzadtak a várakozó sorok is. Leginkább hatalmas bőröndökkel és utazótáskákkal érkezőket láttunk, akik a fesztivál ideje alatt a kempingben alakítják ki ideiglenes otthonukat. Közülük is inkább főleg fiatalokat, huszonéveseket pillantottunk meg, akik baráti társaságba verődve érkeztek.

Fotó: Kiss Annamarie

A szervezők és kiállítók sürögtek-forogtak, s az utolsó simításokat végezték, hogy minden tökéletes legyen, mire hivatalosan is elindulnak a programok.

A Campus Fesztiválra idén is az Ady Endre úton lehet bejutni. Érdemes tömegközlekedve vagy biciklivel érkezni és az autókat otthon hagyni, ugyanis nem könnyű szabad parkolóhelyet találni a környéken. A főbejárat közelében egyébiránt nagy kapacitású kerékpártároló fogadja a drótszamárral érkezőket. Ezenkívül korszerű értékmegőrző, laptop- és telefontöltési lehetőség, DKV-jegypont, nagy választékot nyújtó szupermarket, mobil kormányablak, valamint szakképzett egészségügyi személyzet biztosítja a fesztiválozók kényelmét és biztonságát.

Újra a Campuson

Kellemes időjárás fogadta azokat, akik úgy döntöttek, hogy nyitásra érkeznek, sokan az árnyékban húzták meg magukat. A sorban várakozók között Kéninger Nórát szólítottuk meg, aki Nyíregyházáról érkezett baráti társasággal. Elmondta, tavaly mindössze egy napot töltött a Campus Fesztiválon, idén azonban már bérletet vett.

– Azért jöttem el ismét, mert nagyon tetszett a hangulat és a helyszín, és az is nagyon fontos, hogy a barátaimmal lehetek. Természetesen vannak olyan fellépők, akiknek mindenképpen elmegyek a koncertjére, ilyen például a Bagossy Brothers Company, a Krúbi vagy Alan Walker és a Limp Bizkit – mondta.

A Nyíregyházáról érkezett baráti társaság | Fotó: Kiss Annamarie

A társaságból odalépett hozzánk Bazsó Márton, aki immáron harmadik alkalommal érkezett a debreceni fesztiválra.

– Nekem leginkább az tetszik benne, hogy családias rendezvény. Nem túl nagy, de mégis lehet látni fiatalabbakat és időseket egyaránt, illetve családosokat és kisgyereket is. Közel van hozzánk, Nyíregyházához, és nagyon jó, hogy el tudunk ide jönni.

„Eddig minden évben sátraztunk, nem a legkényelmesebb, de erre a kis időre ki lehet bírni”

– mondta, hozzátéve, egészen biztos elmegy a Tankcsapda koncertjére, azt sosem hagyják ki, illetve a Margaret Island is nagy kedvence. No és persze a Limp Bizkit buliján is találkozhatunk vele.

A Partiumból Debrecenbe

Fotó: Kiss Annamarie

A 19 éves Regina a határon túlról, Nagyvárad közeléből érkezett. – Még életemben nem voltam fesztiválon, ezért úgy gondoltam, ideje kipróbálni. Lassan egy éve vagyok önkéntes Debrecenben az Erasmus programban, és úgy döntöttem, ha már itt vagyok, akkor eljövök a Campusra – osztotta meg velünk. S hogy mire számít elsőfesztiválozóként? A Tankcsapda-koncerten mindenáron részt szeretne venni, egyébiránt nézegette a programkínálatot is, de elsődleges célja, hogy kikapcsolódhasson és szórakozhasson a barátaival.

Robi debreceniként jött el, és a nulladik napra vett napijegyet. Elmondta, egészen biztosan belenéz a Margaret Island, a Bagossy Brothers Company és a Quimby koncertjébe. A nyakában kisfia, Lukács csücsült, ám mint megtudtunk, őt nem viszik be a fesztiválra, csak a jegyvásárlásra hozták magukkal. Viszont megfontolják, és lehet, visszatérnek majd a Campus Kidre is a héten.

A haverokkal együtt

Követve a táskákkal felpakolt embereket, a kempingbe vezetett az utunk. Ott délután három órára már több sátrat is felállítottak, de akadtak olyanok is, akik akkor bíbelődtek a munkálatokkal. Utóbbiak közé tartozik Kuttor Bence, aki barátaival egyenesen Kazincbarcikáról érkezett Debrecenbe.

Fotó: Kiss Annamarie

Ő is elsőfesztiválozó; tőle arról érdeklődtünk, mi vonzotta ide a cívisvárosba. – Most már dolgozom, úgyhogy van miből jönni – kezdte a korántsem elhanyagolható tényezővel, majd folytatta: – Másrészt a barátaim miatt, itt van mindenki, aki számít, ezért nem volt kérdés, nekem is jönnöm kellett. Sátraztam már korábban, csak nem én állítottam soha össze – mutat közben a félbehagyott munkára –, úgyhogy most egy kicsit gondjaim vannak vele. A magyar előadók között a Tankcsapda, ami mindenképpen érdekel, a Kowalsky meg a Vega, Majkáék (őket soha nem hagyjuk ki), így vagyunk a BSW-vel is, külföldi zenekarok közül pedig a Limp Bizkit az, ami kihagyhatatlan – mondta.

VK

A szerdai, nulladik nap fotóit és videóit ebből a cikkünkből érhetik el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában