Nyári tábor

2019.06.27. 11:11

Városuk történetét ismerték meg a hajdúdorogi diákok

Izgalmas, kalandokkal teli hetet töltöttek el az ötödik osztályosok a tizenkettedik honismereti táborban.

Fotó: Olvasónk felvétele

Alaposan felkészültek a Mészáros Károly Városi Könyvtár dolgozói az immár 12. alkalommal megtartott honismereti táborba látogató gyermekek fogadására. A közösségi program kivitelezésébe ezúttal a Honismereti és Városvédő Egyesület tagjai is örömmel kapcsolódtak be. A táboroztatók a korábbi évek kiadványait tanulmányozva igyekeztek érdekes információkkal felkelteni a Hajdúdorog története iránt érdeklődő gyermekek figyelmét, különös tekintettel a város hagyományaira, gazdag népszokásaira, valamint természeti- és építészeti értékeire.

Meglesték a gyurgyalagokat

A programokban bővelkedő héten a gyerekek a település temetőiben híres emberek sírjait keresték meg, védett fákat kutattak fel, valamint a város központját ékesítő római, református és görögkatolikus templomok építésének történetével is megismerkedtek. A legációban Hajdúdorogon járt Csokonai Vitéz Mihály költő emlékére a református templomban verset olvastak fel az ötödikes diákok.

Gulyás Attila muzeológus a Helytörténeti Gyűjtemény és a Tájház bemutatásával érdekes információkkal gazdagította a táborozók tudását. Élményeik tárházát gazdagította a kerékpártúrával egybekötött gyurgyalag les is.

Az eseménydús hetet kézműves foglalkozás, süteménykészítés és vidám játékok színesítették. A gyermekek és a szervezők a tábor zárásaként Fodor Mihály hajdúdorogi születésű pedagógus dramatizált népmeséjével lepték meg meghívott vendégeiknek.

Ezen a napon hirdették ki a vetélkedők eredményeit is, ahol a négy csapat – Hegy-tizedi darvak, Gát-tizedi árvalányhaj, Vidító-tizedi kérészek és Telekhegy-tizedi gyurgyalagok – legjobbjai vehették át jól megérdemelt jutalmaikat. A programokban bővelkedő honismereti tábort a könyvtár udvarán főzött paprikás krumpli elfogyasztása zárta.

Miska Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában