színház az egész világ

2019.06.06. 16:31

Új színházi évad, új helyszínekkel

Meglepő színjátszóhelyeken is láthatunk előadásokat a következő szezonban.

Fotó: Kiss Annamarie

A 2019/2020-as évad és arculatismertető sajtótájékoztatóját tartotta meg csütörtökön a Csokonai Színház a teátrum nagyszínpadán. A társulat életében több szempontból is különös év lesz a következő, hiszen 2020 első negyedétől a színház „kiköltözik” az épületből a teljes belső rekonstrukció idejére.

Végleges helyszínek is lesznek

Komolay Szabolcs alpolgármester ismertette azokat a helyszíneket, melyek átmenetileg vagy véglegesen színjátszóterekké alakulnak a következő színházi évadban. – A helyszínek kiválasztása során a művészi koncepció mellett a várható nézőszámot és a repertoárt is figyelembe vettük. Előadások lesznek a Víg Kamaraszínházban, a Debreceni Művelődési Központ nagytermében, a Debreceni Egyetem Agrár Tanszékének színháztermében pedig a gyermekelőadásokat játsszák majd – mondta Komolay Szabolcs. – A Nagyerdei Stadion két helyszíne is kiválóan alkalmas arra, hogy ne csak a felújítások idejére, hanem véglegesen is színházi előadások színtereivé váljon. Mind a Hall, mind a sajtószoba alkalmas erre, hiszen a stadiontervezésénél fontos szempont volt a multifunkcionalitás, valamint megoldott a parkolás és a megközelíthetőség kérdése is – fogalmazott.

 

Új pálya, megújuló társulat

Gemza Péter színházigazgató a tájékoztatón a lehetőségek évadának nevezte az elkövetkezendő időszakot. – Impressziókkal teli időszak következik, hiszen az új helyszínekkel, a kiköltözéssel remélhetőleg azokhoz is eljuthatunk, akik eddig nem jártak színházba. Változik a társulat is; öt kollégánk megy el, hatan érkeznek a következő évadra. Ezen kívül megújul a teátrum közönségkapcsolati rendszere, irodai és webes arculata is. A bérletrendszer is teljesen átalakul, kevesebb bérletházzal és több előadással számolhatnak mindazok, akik augusztus 6. és október 31. között bérletet vásárolnak – tájékoztatott Gemza Péter, majd hozzátette: a távozó és az érkező

Modern és klasszikus darabok

A következő évadban három ősbemutatót is láthatunk. Az idei Deszka Fesztivál díszvendége, Pass Andrea Imágóját, amit a társultrára ír majd rendez meg a budapesti író. érdekesnek ígérkezik Bethlenfalvy Ádám rendezésében a Para, ami az iskolai zaklatásról szól, valamint a Nemtudomka című zenés mesejáték Madák Zsuzsanna rendezésében. A teátrum műsorra tűzi A Pál utcai fiúkat, a Don Quijote című klasszikust, színpadra kerül többek között a Kisherceg, a Tosca, valamint Bornemissza Péter Magyar Elektrája is.

Maradnak a fesztiválok

A Szabó Magda emlékét őrző Magdafeszt továbbra is a női alkotókat és a női alkotásokat helyezi a középpontba. A Csokonai Színház a 2019/2020-as évadban is olyan női rendezőket hív meg, akik akár még pályájuk elején járnak, vagy már befutott női rendezők. A XIV. Deszka Fesztivál is megrendezésre kerül 2020-ban.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában