Romanap

2019.05.20. 15:37

Vigasság, ahol szó volt a város fejlődéséről is

Romanapot tartott a Komádi Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

Fotó: Rozsik Rita

A rendezvényt Lukács Péter, a Komádi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte Bulcsu Lászlót, a megyei közgyűlés alelnökét, Tóth Ferenc polgármestert, Héder Zoltánt és Hidvégi László alpolgármestert, valamint a helyi intézmények képviselőit és minden résztvevőt.

Tóth Ferenc köszöntőjében elmondta, hogy különböző fejlesztéseket és oktatóprogramokat valósítanak meg Komádi keleti részén. Az Attila és a Fő utcán négy lakást újítanak fel, amelyek a későbbiekben szociális bérlakások lesznek. Egy régi boltépületet is rendbe tesznek, azt közösségi célokra használnak majd. – Még idén egy kisebb focipályát, játszóteret, szalonnasütő helyet, közösségi kertet és szolgálati lakást alakítunk ki, melyek az itt élők kényelmét szolgálják – közölte a polgármester, hozzátéve, hogy a pályázat során a keleti városrészen több utcát (Virág és Iskola utca, Mártírok, Árpád és Deák Ferenc utca egy része) is aszfaltoznak, valamint feljavítják az Esze Tamás utcát.

Paradicsomos töltött káposzta

Az esemény további részében zenélt Miczura Károly, Miczura Vilmos, látványos műsort adott a csökmői Cinijag Roma Tánccsoport, fellépett a Jónás testvérek és a Vésztői fiúk zenekar, akinek koncertje alatt a színpadon táncolt a közönség. Közel 300-an látogattak ki a rendezvényre. Volt főzőverseny is, ahol a Mohácsi Sándorné és csapata által készített paradicsomos töltött káposzta lett az első.

– Nagyon jó volt látni, hogy a helyi intézmények és civil szervezetek képviselői együtt főztek a romákkal. Több százan vettek részt az eseményen, melyen erősítettük a romák és a magyarok közötti kapcsolatot – nyilatkozta Lukács Péter.

- Rozsik Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában