Választás

2024.06.08. 20:37

Visszatekintett az elmúlt ciklusra és szavazásra buzdította a debrecenieket Szilágyi Edina

A debreceni önkormányzati képviselő a közösségi oldalán számolt be az elmúlt ciklus eredményeiről. Szilágyi Edina ezen felül az Egymillió Találkozás Napja kezdeményezés alkalmából a választások tétjére is felhívta az lakók figyelmét.

Haon.hu

Szilágyi Edina képviselő is szavazásra buzdította a debrecenieket

Forrás: Facebook / Szilágyi Edina

Egy képviselői ciklus végén vissza kell tekintünk, mi is történt a választókerületünkben. Jó érzés, hogy hosszúra sikeredik ez a poszt, hiszen nagyon sok minden történt a Csapókertben az elmúlt években. Sok-sok fotót töltöttem fel, mert nagyon nehéz volt válogatni a rengeteg emlék között – olvasható Szilágyi Edina önkormányzati képviselő közösségi oldalán

A választás előtt még visszatekintett az elmúlt évekre Szilágyi Edina
A választás előtt még visszatekintett az elmúlt évekre Szilágyi Edina
Forrás: Facebook / Szilágyi Edina

A bejegyzésében tételesen felsorolta a legfőbb fejlesztéseket és eredményeket:

  • Szívem csücske a Liget Tér fejlesztése: Futópályát, sétányt, kondiparkot, kosárlabdapályát, asztalitenisz és teqball asztalt, valamint játszóteret alakítottunk ki. A többfunkciós tér a családok kedvelt találkozóhelye és számos csapókerti program helyszíne lett.
  • Kívül-belül megújult a DEMKI Csapókerti Közösségi Ház és helyet kapott a Méliusz Csapókerti Könyvtár is. Az épület igazi közösségi térré vált, a keleti városrész kulturális központja lett.
  • Járdafelújítások: Lakossági igények alapján újítottunk fel járdákat. (Továbbra is várjuk a jelzéseket és lehetőség szerint folyamatosan próbáljuk feldolgozni a kéréseket.)
  • Új utat építettünk a Keresszegi utca egy szakaszán, és hamarosan kezdődnek a Dessewffy utca aszfaltozási munkái. 
    Felújítottuk a Székely utcát, a Virág utcát, az Apafi utca és a Kinizsi utca egy szakaszát, és épp zajlik a Dugovics Titusz utca újra aszfaltozása. A Vőfély utca 70 méteres szakasza is meg lesz építve. 
  • Folyamatban van a Sámsoni út négysávosítása!
  • Létrehoztunk közösségi virágoskerteket a Csapókert utca és a Zrínyi utca kereszteződésében, a Bálint pap utcán és a Ruyter utcát is szépítettük. 
  • Budai Nagy Antal utca és Huszár Gál utca közötti szakaszán új zöld oázist hozunk létre, melynek fejlesztése folyamatban van. Nagyon sok fát ültettünk el, így mi is részt vehettünk az Ültess 10.000 fát! városi programban. 

Hozzátette, a Mozdulj, Debrecen! mozgalom programjainak szuper helyet biztosít a DEMKI Csapókerti Közösségi Ház és a Liget Tér is, melyek mind hatalmas népszerűségnek örvendenek. A Csapókerti Közösségi Ház gyakorlatilag 100 százalékos kihasználtsággal működik, minden korosztály számára szerveznek programokat. 

Természetesen, sok még a teendő, de hiszem, hogy közösen folyamatossá tudjuk tenni ezt a dinamikus fejlődési pályát. Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt 5 évben segítette a munkámat, és kérem holnap, június 9-én újra támogassanak szavazatukkal, hogy a megkezdett utat együtt tudjuk folytatni és még jobb hellyé tudjuk varázsolni a Csapókertet!

– fejtette ki a képviselő.

A választásra készültek szombaton

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, az Egymillió Találkozás Napja elnevezésű kezdeményezés keretein belül a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert keresnek fel, hogy személyesen buzdítsák választásra a szavazópolgárokat. Szilágyi Edina képviselő sem maradt ki az akcióból, ugyanis telefonon és személyesen is felkereste a lakókat annak érdekében, hogy vasárnap minél többen menjenek voksolni, hiszen az idei választások tétje igen nagy. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában