Közgyűlés

2024.06.15. 09:53

Óvodai igazgatók megbízásáról dönt Debrecen közgyűlése

Több debreceni óvoda vezetői pozíciójának betöltéséről dönt Debrecen közgyűlése. A következő ülés napirendjeiből kiderül, hogy a legtöbb esetben a jelenlegi igazgatók folytatnák munkájukat, de akadnak kihívók is, illetve biztosan lesz változás.

Bekecs Sándor

Jelentős változás nem fog történni a debreceni szociális és köznevelési intézmények vezetői pozícióját illetően. A debreceni közgyűlés június 20-i ülésén tárgyalja többek között a Debreceni Sportcentrum, a városi szociális szolgálat, a család- és gyermekjóléti központ, illetve több debreceni óvoda vezetőtisztségeire beadott pályázatokat. A legtöbb esetben csupán egy személy nyújtotta be jelentkezését – s az esetek többségében a jelenlegi igazgatók –, de új igazgató kinevezése is várható.

Debreceni óvodavezetők kinevezéséről is dönt csütörtökön a közgyűlés
Debreceni óvodavezetők kinevezéséről is dönt csütörtökön a közgyűlés
Forrás: Napló-archív

A Debreceni Sportcentrum ügyvezetőjének 2024. július 15. napjával lejár a megbízatása, ezért új ügyvezető választása és a társaság alapító okiratának módosítása szükséges. Az előterjesztésben javasoltak szerint a jelenlegi ügyvezető, Becsky András kinevezését hosszabbíthatja meg a város közgyűlése.  

Becsky András újabb öt évre kaphat bizalmat a Debreceni Sportcentrum élén
Becsky András újabb öt évre kaphat bizalmat a Debreceni Sportcentrum élén
Forrás: Napló-archív

Az önkormányzat korábban pályázatot hirdetett a városi szociális szolgálat és a család- és gyermekjóléti központ vezetői pozícióinak betöltésére. Mindkét intézmény esetében egy-egy pályázó, a jelenlegi igazgatók nyújtották be jelentkezésüket. A közgyűlés döntésének függvényében a továbbiakban is Nagy Lajosné és Orosz Ibolya Aurélia tölthetik be a szolgálat, illetve a központ vezetői tisztségeit.  

Várható változás néhány debreceni óvoda élén

Egy-egy pályázat érkezett a Kemény Zsigmond Utcai Óvoda, a Kuruc Utcai Óvoda, a Mosolykert Óvoda, a Sinay Miklós Utcai Óvoda és a Tócóskerti Óvoda igazgatói pozícióira is. A pályázatokat elbíráló bizottság mindegyik jelentkezést támogatja, így a közgyűlés döntésétől függően Turek Ferencné, Takács Judit, dr. Nagyné Harangi Ilona és Báthory Csaba Attiláné jelenlegi igazgatók folytathatják munkájukat, míg a Kuruc Utcai Óvodában biztosan változás lesz: itt Ráczné Kádár Nóra az egyedüli pályázó. A szakember jelenleg a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvodába munkatársa, ahol 2007 óta tevékenykedik.  

Az Angyalkert Óvoda igazgatói beosztására Jaskó Edit és a jelenlegi igazgató, Lipcseiné Szabó Ildikó nyújtották be pályázatukat; az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda vezetői posztjára Jaskó Edit és a jelenlegi igazgató, Vinczéné Simon Nikolett jelentkezett; míg a Mesekert Óvoda esetében szintén Jaskó Edit és az intézmény jelenlegi alkalmazottja, Fekete Valéria voltak a pályázók. A városi Kulturális és Oktatási Bizottság minden esetben a jelenlegi igazgató, illetőleg munkavállaló pályázatát támogatja.  

A közgyűlés korábban úgy határozott, hogy az Ifjúság Utcai Óvodát átalakítja úgy, hogy abból kiválik az Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye, amely augusztus 1-től Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda néven, önálló költségvetési szervként működik tovább. Ekkor döntött úgy a debreceni közgyűlés arról is, hogy ebbe az intézménybe olvad majd be a Pósa Utcai Óvoda, s változik a neve Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda Hétpettyes Tagintézményére. Mindezekre tekintettel írt ki a közgyűlés a Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda igazgatói beosztásának ellátására pályázatót, melyre Szabó Erzsébet, az intézmények átalakításával érintett Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézményének igazgatója jelentkezett.

Szabó Erzsébet lehet az újonnan alakult Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda igazgatója
Szabó Erzsébet lehet az újonnan alakult Debreceni Hétszínvirág Sport Óvoda igazgatója
Forrás: Napló-archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában