Közlekedés

2024.05.23. 16:03

Útépítési munkálatok kezdődtek Pallagon – fotókkal, videóval

Idén is több utca újul meg Debrecenben. Útépítési munkálatok kezdődtek Pallagon, a Fekete István utcán – a részletekről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Nagy Emese

Útépítési munkálatok kezdődtek Pallagon, a Fekete István utcán – a részletekről Papp László polgármester a helyszínen számolt be. Rámutatott, ez a városrész sem maradhat ki a városban zajló komoly infrastruktúra-fejlesztési beruházásokból. – Lassan végéhez közeledik a sokak által várt pallagi kerékpárút építése, amit rövidesen át tudunk adni hivatalosan is a forgalomnak. Pallagon belül is zajlanak infrastrukturális fejlesztései a városnak. A városrész általában véve is egy dinamikusan fejlődő kertvárosi övezete Debrecennek, alapvetően oktatási és sportfunkciók jelennek meg a lakhatás mellett, és egyéb funkciót nem is tervezünk ide telepíteni, ugyanis azt gondolom, Pallag városrésznek a nyugalmát úgy kell biztosítani a fejlődés mellett, hogy ez a karakter ne változzon meg – hangsúlyozta Papp László.

Útépítési munkálatok kezdődtek Pallagon
Útépítési munkálatok kezdődtek Pallagon, a részletekről Papp László polgármester tájékoztatott
Forrás: Kiss Annamarie

Mikor fejeződnek be az útépítési munkálatok a Fekete István utcán?

A polgármester elmondta, a napokban útépítési munkálatok kezdődtek el (első ütemben) a Fekete István utca 275 méter hosszú szakaszán. – Jelen pillanatban a városban nagy közlekedésfejlesztési program zajlik, ami 57 utcát érint – ennek része a Fekete István utca aszfaltozási is. Idén azt tervezzük, ebből huszonhárom utca kap újonnan aszfaltburkolatot, huszonhat utcán zajlanak útjavítási, nagyfelületű aszfaltozási munkálatok, és nyolc lakótelepi szervizút van 2024-ben ebben a csomagban. Két és fél milliárd forint körüli összeget tervezünk felhasználni. Célunk, hogy ezt az 57 utcát rendbe tegyük – mondta. Hozzátette, a Fekete István utca 5,5 méteres szélességben kap szilárd burkolatot.

A beruházás értéke 100 millió forint. Az útépítési munkálatok – időjárástól függően – július első felében befejeződnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában