Fulbright

2024.04.13. 09:43

Életre szóló lehetőség: USA-beli ösztöndíjprogramot mutattak be a Debreceni Egyetemen

Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

Haon.hu

Lovra Éva, a Műszaki Kar Építőmérnöki Tanszék adjunktusa oktatói ösztöndíjjal négy hónapot töltött a Pittsburghi Egyetemen

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem hallgatói és kutatói közül került ki hazánk legtöbb Fulbright ösztöndíjasa – hangzott el a világ legrangosabb ösztöndíjprogramjának idei pályázatait bemutató tájékoztatón a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájában. A Fulbright révén évente 25 hazai hallgató, kutató, illetve oktató számára nyílik lehetőség tudományos kutatói munkára, szakmai tapasztalatszerzésre az Amerikai Egyesült Államokban – számolt be a hirek.unideb.hu.

Az amerikai ösztöndíjprogram jelenleg több mint 160 országban működik, Magyarország 1978-ban kapcsolódott a Fulbright-hoz. A Debreceni Egyetemről pedig 1983-tól napjainkig 77 pályázó nyert Fulbright ösztöndíjat az Egyesült Államokba. Az eseményen elhangzott, a program célja, hogy olyan ösztöndíjakhoz, kutatásokhoz adjon támogatást, amelyek az oktatókat segítik a hazatérést követően a magyar oktatási rendszer fejlesztésében. 

Az ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik legalább BA, illetve BSc szintű diplomával, valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének oktatni, kutatni vagy továbbtanulni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

A Fulbright posztgraduális hallgatói ösztöndíjainak beadási határideje: május 15. Az oktatóknak és kutatóknak szóló pályázatokat október 15-ig lehet benyújtani. Az ösztöndíjprogramról tovább információkat az alábbi linken találnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában