Megnyitó

2024.03.02. 14:02

Angyal születik, majd elolvad a hó Gonda Zoltán kiállításán a Kölcsey Központban

Haon.hu

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Nem Gond(a) 80! címmel nyílt meg Gonda Zoltán festőművész kiállítása március 1-jén, pénteken a Bényi Galériában – olvasható a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közlésében. A közönséget és az alkotót először Szalai Andrea galériavezető köszöntötte, majd Puskás István alpolgármester osztotta meg személyes gondolatait az ünnepelt Gonda Zoltánnal kapcsolatban.

Mészáros Zsófia szaxofonművész produkciója után a kiállítást Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg. A budapesti szakember először felidézte, hogy nem első alkalommal vesz részt Gonda Zoltán kiállításán: tíz évvel ezelőtt a szintén jubileumi tárlatát nyitotta meg az alkotónak. – A színvallás, a hitvallás és a vallás folytonossága van jelen Gonda életművében. A realitás és a látomás egyszerre jelenik meg a képein, ezzel teret engedve a képzeletnek, mégsem hagy minket annyira szabadon, mint az absztrakt alkotások – fogalmazott.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

A közelmúltban Debrecen Kultúrájáért Díjjal kitüntetett Gonda Zoltán művei megtalálhatóak hazai és külföldi múzeumokban, képtárakban és magángyűjtőknél egyaránt, alkotásaival Lengyelországban, Litvániában, Hollandiában, Németországban, Romániában, Kínában, Kanadában, az USA-ban, Szlovákiában és Macedóniában is találkozhatunk.

Gonda Zoltán tavaly ünnepelte 80. születésnapját, munkáit az érdeklődők március 14-ig láthatják a Bényi Galériában.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában