Tanulás séta közben

2024.02.18. 09:35

A Tócó mentén élő egykori népekről szereztek ismeretet a debreceni iskolások

Haon.hu

A Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola ötödikes osztályának tartott tájtörténeti sétát a Tócó-pataknál csütörtökön a Future of Debrecen, erről az egyesület számolt be a Facebookon. Az ismeretterjesztő sétát Aradi Csaba ökológus, a Zöld Munkacsoport tag tartotta.

A bejegyzés szerint a tanulók sok új érdekes információt hallhattak a Tócó mentén élő népekről, a környék régészeti feltárásairól, a kelta település és temető vagy épp a római kori település nyomairól.

Mint írják, Nagy érdeklődés övezte a Tócó partján állított tornyot is, hogy mi is az, mi lesz annak a szerepe. A sok találgatás ellenére a gyerekeknek nem sikerült kitalálniuk a torony szerepét, így Aradi Csaba elárulta nekik, hogy az egy fecsketorony, amelyre műfészkeket fognak kihelyezni, hogy ezzel megtelepítsék a fecskéket a környéken, akik természetes ellenségei a szúnyogoknak és más rovaroknak is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában