Programok a pusztában

2024.02.25. 17:43

Nyitva álltak az istállók hétvégén Hortobágyon – fotókkal, videóval

Csikókkal, bárányokkal és más állatkölykökkel ismerkedhettek az érdeklődők az immár hagyományos Nyitott istállók hétvégéjén Hortobágyon, a Hortobágyi Nonprofit Kft., a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, és a Pusztai Állatpark közös programján február 24-én és 25-én. Megnyílt a szezonra a több mint 300 éves Hortobágyi Csárda is.

Haon.hu

Kinyitották kapuikat az istállók Hortobágyon

Forrás: Kiss Annamarie

A Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai egyaránt kitárták kapuikat a látogatók előtt. A pásztorok és állatgondozók vezetésével ismerkedhettek meg a látogatók a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel, az idei nóniusz csikókkal, rackabárányokkal, mangalica malacokkal, valamint naposcsibékkel, kiskacsákkal és -libákkal, kecskegidákkal és csacsikkal is.

Ezúttal nem csak a szemnek szólt a látogatás; az állatsimogatóban testközelből találkozhattak a kis vendégek a nyuszikkal, kecskével, báránnyal, malacokkal, csikókkal vagy borjakkal.

A programot madárgyűrűző bemutató egészítette ki.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában