Megható motiváció

2024.02.22. 15:44

Látássérülteket segít a debreceni parasportoló

Göttlinger Dániel para-vívó volt a Hajdú-Bihar Vármegyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium vendége.

Haon.hu

Göttlinger Dániel parasportoló a gyermekek körében előadása közben

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium

Látássérülteket látogatott meg Göttlinger Dániel, debreceni parasportoló, aki korábban az olaszországi világkupán vívott.

A debreceni kerekesszékes vívó a Magyar Parasport Napja alkalmából volt a Lóverseny utca 3. szám alatti Hajdú-Bihar Vármegyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium vendége, ahol minden kérdésre válaszolva, nyíltan mesélt a diákoknak gyermekkoráról, sérültségéről, a családjáról, tanulmányairól és ezzel párhuzamosan a sportéletéről, valamint eredményeiről is.

A beszélgetés során kiderült, ki a sportoló példaképe, valamint milyen rövid és hosszútávú céljai vannak. A gyerekek érdeklődően kérdezték, készségesen és tabuk nélkül válaszolt. Alázattal és szerényen számolt be országos bajnoki aranyérméről és az Európa- és világbajnokságokon való szerepléséről.

Úgy szemléltetett, hogy egy látássérült, vagy vak tanuló is valóban a páston érezhette magát. Külön öröm volt, hogy megtapinthatták a sporteszközöket, megismerhették a sportág szabályait

– emlékezett vissza egy résztvevő.

gottlinger-daniel-gyermekek-nagyon-kard
Göttlinger Dániel parasportoló bemutatja a sporteszközöket
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium

Ezek mellett persze olyan érdekességekre is fény derült, hogy mi a különbség a vívás és a párbajtőr között, vagy hogyan vezet autót, hogyan éli mindennapjait Dani. A sportoló céltudatosságával, elhivatottságával, kitartásával minden bizonnyal jó példaként szolgált az iskolában tanuló gyermekek számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában