Ne dőljön be!

2024.02.27. 14:48

Figyelem, csalók ígérnek ingyen laptopot a Debreceni Egyetem nevében!

Az intézmény jogi lépéseket tesz a kamu tanfolyamhirdetés miatt.

Haon.hu

A Debreceni Egyetem nevével visszaélve hirdetnek nem létező nyereményjátékot a közösségi oldalakon. Az intézmény arra kéri a lakosságot, hogy legyenek körültekintőek, az egyetemi kezdeményezésekről a DE hivatalos csatornáin tájékozódjanak – hívják fel a figyelmet a hirek.unideb.hu-n megjelent közleményben.

Mint írták, a Debreceni Egyetem nevét és logóját felhasználó megtévesztő hirdetések január közepén jelentek meg a közösségi oldalakon. Ingyenes laptopot és bizonyítványt ígértek bennük az online tanfolyamon történő részvételért cserébe.

Az érkező megkeresések kapcsán az intézmény jelezte, hogy nem egyetemi kezdeményezésről van szó, illetéktelen személyek éltek vissza a Debreceni Egyetem nevével és logójával. 

debreceni egyetem csalás közlemény hirdetés
A csalók hirdetése
Forrás: unideb.hu

Arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben az intézményhez kapcsolódó kezdeményezéssel találkozik, tájékozódjon az ügyben az egyetem hivatalos Facebook-, Instagram-, vagy weboldalán, illetve telefonon, és csak hiteles tájékoztatás után adja meg adatait.

Az ügyben a Debreceni Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában