Ön is szavazhat róluk

2024.02.24. 10:09

Berettyóújfalui orvosok az idei Szent-Györgyi Albert díj várományosai között

Háziorvos, gyermekorvos, kardiológus, reumatológus, de még szülész-nőgyógyász rezidens is szerepel a listán.

Haon.hu

A Berettyóhír közösségi oldalán megosztották, 2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismerésképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra. A bejegyzésben kifejtik, a díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. 

Berettyóújfaluból öten is jelölve lettek, akikre 2024. február 19-től – 2024. március 19. éjfélig lehet szavazatot leadni az alábbi hivatkozáson keresztül. A rangos elismerés díjátadó gáláját 2024. április 18-án Budapesten tartják majd, a Magyar Tudományos Akadémián.

Jelöltek:

  • Dr. Baglé Magdolna - háziorvos (Szentmártoni háziorvosi rendelő, Berettyóújfalu)
  • Dr. Hodosi Julianna - gyermekorvos (Orbán Balázs téri orvosi rendelő, Berettyóújfalu)
  • Dr. Molnár István - szülész-nőgyógyász rezidens (Berettyó Szülészet - Gróf Tiszta István Campus Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály, Berettyóújfalu)
  • Dr. Papp Anikó - kardiológus, főorvos (Gróf Tisza István Campus, Berettyóújfalu)
  • Dr. Simkovics Enikő - reumatológus, belgyógyász, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, általános igazgatóhelyettes (Gróf Tisza István Campus, Berettyóújfalu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában