Egyház

2023.12.04. 19:30

Ünnepi mise volt Körösszegapátiban

Vmirjáncki József

 Szent Miklós, a körösszegapáti ortodox templom védőszentjének tiszteletére tartottak ünnepi szentmisét december 3-án. Az eseményen részt vett Timotei Seviciu, a romániai Arad megye püspöke, valamint Siluan atya, a Magyarországi Ortodox Egyház püspöke. Az ünnepi misén Sorin Muresanu helyi ortodox tisztelendő és a környék ortodox tisztelendői, kántorai közösen celebráltak. 

A hívek egy része
Forrás: Vmirjáncki József

A hosszan tartó eseményen méltatták a több mint kétszáz éves Körösszegapáti templom fennállását a megtartó közösségeivel együtt, mert a hívek a történelem változatos eseményei ellenére megtartották hitüket. Mindez köszönhető elsősorban az őket vezető, hitükhöz hűséges és lelkes vezetőiknek a tisztelendőiknek.  

Ezen az ünnepi misén Timotei és Siluan püspökök felsorolták azon ortodox elöljáróknak a neveit, akik az évek során a település templomában szolgáltak. Örömmel tapasztalták azt is, hogy a Körösszegapátin élő ortodox hívek Origen Sabau tisztelendő közreműködésével templomuk falán márványtáblán örökítették meg az elmúlt évtizedek alatt szolgálók neveit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában