Rekord

2023.12.06. 14:21

Csúcsot döntött a Vojtina Bábszínház – több mint hétezer bérlet talált gazdára

Haon.hu

Forrás: Vojtina Bábszínház

Rekordszámú, több mint hétezer bérlet talált gazdára idén a Vojtina Bábszínházban. Az eladott bérletek száma nemcsak elérte, hanem jócskán meg is haladta a koronavírus-járvány előtti mutatókat – tudatta a bábszínház közlésében.

A 2019/2020-as évadban 6000-en váltottak bérletet, míg a mostani, kiemelkedően magas számot (7084) utoljára a 2017/18-as évadban közelítették meg, elérni fennállásuk óta nem tudták. Idén a négyelőadásos bérletkonstrukció volt a legnépszerűbb. Asbóth Anikó, a bábszínház igazgatója úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évek megpróbáltatásai, a járványhelyzet és a rezsiválság okozta kihívások, az ideiglenes bezárás után hihetetlen nagy öröm a gyerekekkel teli bábszínházat látni nap mint nap. 

Ezzel a bérletszámmal igazából elértünk a teljesítőképességünk határáig. Épp ezekben a napokban dolgozunk az évad második felének műsortervén, és azzal a megtisztelő, ugyanakkor nehéz helyzettel szembesülünk, hogy komoly feladat lesz júniusig valamennyi kis bérletesünket kiszolgálnunk 

– mondta.

Hozzátette azt is, hogy a Vojtina előadásait a szokásos vasárnapi, családi délelőttökön bárki megtekintheti. Hagyományaikhoz híven bábművészeik minden vasárnap 10 órától egy-egy nagyszínpadi produkcióval és/vagy kamarajátékkal várják a nagyobbakat, míg havonta egy hétvégén a három hónap és három év közöttiek ugyanebben az időpontban a Babusgató mondókázós, éneklős, élő zenével kísért programján vehetnek részt. Ez utóbbi program életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy a bábszínházban otthonra találjanak a családok: míg a nagyobb gyermek a színházterem előadását nézi, a karon ülő a másik szülővel a Játszószínház termében fedezheti fel a világot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában