Egyház

2023.12.30. 12:46

Nyolc év után ismét lesznek római katolikus szertartások a józsai Szent Család-templomban

Haon.hu

Püspöki szentmisével nyitják meg a józsai Szent Család-templomban nyolc évig szünetelő római katolikus szertartásokat. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök december 30-án, Szent Család ünnepének előestéjén, 18 órától búcsúi szentmisét mutat be a templomban dr. Törő András plébániai kormányzó részvételével, közölte az egyházmegye honlapja.

A józsai Szent Család-templom
A józsai Szent Család-templom
Forrás: dnyem.hu

Hozzátették többek között, hogy az 1984-ben épült templom a hívek számának emelkedésével kicsinek bizonyult, így nagy szükség volt egy nagyobb templom építésére, melynek alapkövét 2014 áprilisában Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye akkori püspöke kezdeményezésére tették le Józsán, a Gát utcában. A Szent György titulusú templomot 2015 novemberében Palánki Ferenc, az egyházmegye második megyéspüspöke szentelte fel. Ekkor szűntek meg a római katolikus szertartások a Szent Család-templomban, amely eddig a görögkatolikusok misézőhelye lett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában