Tájékoztató

2023.12.03. 16:14

Nyílt nap lesz a Debreceni Egyetem agrárkarán

A pályaválasztás előtt álló diákok bepillantást nyerhetnek a kar sokrétű oktatási és kutatási tevékenységébe, valamint a hallgatói élet mindennapjaiba is.

Haon.hu

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának nyílt napja december 7-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik a Böszörményi úti campuson, a kar főépületének Aulájában. Harsányi Endre agrár- és élelmiszertudomány fejlesztéséért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettes köszönti majd a leendő hallgatókat, ezt követően az érdeklődő fiatalok és szüleik a különböző szakok standjainál tájékozódhatnak a képzésekről és megismerhetik az intézmény főbb kutatási területeit is - írja az unideb.hu

A nyílt napra érkezők részletesen tájékozódhatnak a felvételi eljárás menetéről, valamint a 2024/25-ös tanévben induló élelmiszer-, mezőgazdasági, kertész-, természetvédelmi, precíziós mezőgazdasági, vadgazda-, valamint mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki alapszakokról, a lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki és az osztatlan agrármérnöki képzésekről. A rendezvényen a leendő hallgatók a szakok vezetőinek közvetlenül is feltehetik kérdéseiket.

Bemutatkoznak a beiskolázási tájékoztatón az elérhető szakkörök, a kari tehetséggondozó program, a szakkollégiumok, szó lesz a hallgatói rendezvényekről, a közösségi életről, a külföldi ösztöndíj-lehetőségekről és a mobilitási programokról is. Az érdeklődő fiatalok campustúra keretében ellátogathatnak egyebek mellett a Halbiológiai Laboratóriumba, az űrprogramról ismertté vált Biodrome-ba, a Madárbarát Kertbe és az egyedülálló élelmiszerüzembe is.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában