Előadás

2023.12.07. 08:40

Ezer hajdúsámsoni gyermeket repítettek a világűrbe

Dandé Melinda

Forrás: Dandé Melinda

Kitelepülő planetáriumi ismeretterjesztő előadásokat tartottak Hajdúsámsonban december 5-én a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, AMI és Óvoda intézmény auláiban. A Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat programján óvodás és iskolás gyerekek fedezhették fel a világegyetemet, a galaxisokat, a Naprendszert; hallhattak a fekete lyukakról vagy arról, van-e élet a Földön kívül. A program célja tudományos, csillagászati ismeretadás, ismeretterjesztés volt a fiatalok számára. 

– Nagyon örülünk minden olyan lehetőségnek, mely a gyermekek ismeretét bővíti. A planetáriumi előadások szélesítették a tanulók tudását, jól kapcsolódtak a természettudományos tárgyakhoz és mindezeket jól fogják tudni hasznosítani a későbbiekben is a fiatalok. Azt gondolom, ez az egyik legjobb tanulási módszer – fogalmazott Bujdosó Tibor, az intézmény igazgatója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában