Nemsokára újra találkoznak

2023.12.02. 09:49

Hajdúhadházról a börtönbe, a börtönből Amerikába sodorta az élet a kislányáért küzdő Józsit

A fiatal férfi, aki lánya szabadságát választotta a sajátja helyett, a tengerentúlon találta meg a számításait. Nemsokára a legnagyobb álma is teljesül: hazaköltözik gyermekéhez.

Haon.hu

A férfi nemsokára hazatér kislányához

Forrás: BorsOnline / olvasói fotó

Egy hajdúhadházi származású fiatalember inspiráló életútját mutatta be a BorsOnline pénteken megjelent cikkében. Józsi kemény munkával és tanulással küzdött, hogy kitörjön a szegénységből, de néhány rossz döntés miatt egy időre börtönbe került. Amerikában aztán megtalálta számításait, és most arra készül, hogy hazatérjen kislányához.

Megbánta, amit tett

A 26 éves férfi a cikk szerint kilencgyermekes nagycsaládba született Hajdúhadházon, szülei harmadik fiúgyermekeként.

Édesanyám szinte éjjel-nappal dolgozott, hogy megkeresse a betevőre valót. Sokszor inkább nem evett, csak azért, hogy nekünk meleg ételt tehessen az asztalra

– emlékezett vissza Józsi, aki már fiatalon eldöntötte, mindent megtesz azért, hogy kitörjön a nehéz sorsból. Szakmát tanult, dolgozni kezdett, majd rátalált a szerelem, és egy kislánya is született. Majd saját elmondása szerint rossz társaságba keveredett.

Hiába dolgoztam éjt nappallá téve, nem volt elég, az építkezés az összes pénzt felemésztette. Minden munkát elvállaltam, pedig rengetegszer bántottak és megaláztak. Féltem, hogy a kislányomat elveszik tőlem, és intézetbe kerül. Akkor döntöttem, hogy más úton szerzek pénzt, és az ő szabadságát választottam a sajátom helyett. Ma már nagyon bánom, amit tettem

– sorolta Józsi, aki a börtönben többször is kiolvasta a Bibliát, és saját bevallása szerint minden történetben megtalált egy darabot magából. 

Új élet a tengerentúlon

Szabadulása után Amerikába utazott, ahol egyre sikeresebb a munkájában, és minden bevételét arra fordítja, hogy kislányának szebb és biztosabb jövőt nyújthasson, mint amilyen az ő fiatalkora volt.

Könnyűszerkezetes házakat építek Amerikában, amivel jól keresek, és végre félre is tudok tenni. Rászorulóknak segítek, mert tudom, milyen borzasztó, amikor az ember az utcára kényszerül. A legnagyobb álmom pedig két hét múlva végre teljesül: hazaköltözöm a kislányomhoz, és többé nem lesz olyan nap, hogy nélküle alszom el

– mondta a Borsnak a fiatal férfi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában