Felsőoktatás

2023.12.25. 14:02

Már böngészhető a felvételizők bibliája – új szakokkal is készül a Debreceni Egyetem

Haon.hu

A Debreceni Egyetem főépülete

Forrás: Napló-archív

Már elérhető online a felsőoktatási felvételi tájékoztató. A felvételi előtt álló középiskolások, a tanulmányaikat az intézményben folytató egyetemisták az alap- és mesterszakok, a felsőoktatási szakképzések és az osztatlan szakok széles választékát böngészhetik a felvi.hu-n. A tájékoztatóban emellett megtalálhatók a Debreceni Egyetemre vonatkozó legfontosabb információk is, hívta fel a figyelmet az egyetem hírportálja.

A továbbtanulás előtt állók egy kattintással megtalálhatják a jövő szeptemberben induló képzéseket, köztük az új szakokat a december 21-én megjelent tájékoztatóban. A felvételizők egyebek mellett megismerhetik a jelentkezés szabályait, a megváltozott felvételi követelmények részleteit, a pontszámítás megfelelő módját és tájékozódhatnak a sikeres felvételi eljáráshoz szükséges alapvető előírásokról, adminisztrációs teendőkről. 

A Debreceni Egyetem Magyarországon a 2024/2025-ös tanévben összesen 13 képzési területen 13 karral várja a felvételizőket. Összesen 71 alapképzési, 85 mester, 6 osztatlan és 26 tanárszakot kínál a DE, valamint 24 doktori iskola várja a jövő tudósait.

Muzeológusnak is lehet majd tanulni

A Debreceni Egyetemen 2024 őszén induló új tanévben több új szak is elérhető lesz majd, így többek között a jelentkezők választhatják a digitális fogászati tervezés és az edző alapképzés mellett a muzeológia, az egészségügyi közgazdász, a gyógyszerfejlesztési kutatás-menedzsment, az egészségügyi bioinformatika, a klasszikus hangszerművész (harsona), a klasszikus hangszerművész (mélyhegedű), a klasszikus hangszerművész (tuba) mesterképzési szakok valamelyikét.

A felvételizőknek február 15-ig kell eldönteniük azt, hogy melyik felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni 2024 szeptemberétől. A regisztrációt követően az általános felvételi eljárásban a felvi.hu oldalon, az e-felvételin keresztül lehet jelentkezni a választott szakokra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában