Olvasói megkeresés

2023.11.19. 09:57

Utánajártunk, mi történt a tiszacsegei idősklub épületével

Szeli Zoltán a Hajdú Online megkeresésére elmondta, egy helyiséget le kellett zárniuk.

Bekecs Sándor

Az épület falazatának külső része az egyik saroknál rongálódott meg

Forrás: Olvasói felvétel

A napokban egy olvasónk jelezte, hogy életveszélyes állapotba került az az önkormányzati ingatlan Tiszacsegén, amelyben a Balmazújvárosi Humánszolgáltató Központ Tiszavirág Idősek Klubja működik. Az épület egyik oldalán leomlott falrész miatt az ott folyó szolgáltatás határozatlan ideig szünetel.  

Szeli Zoltán polgármester a Hajdú Online megkeresésére elmondta, az ereszcsatorna hibájából eredő külső falrész beázása miatt az épület falazatának külső része az egyik saroknál, körülbelül két méteres magasságig rongálódott meg.  

Ez egy régi vályogház, hatvan centiméter vastag falazattal, amelynek a külső része omlott le egy kis részen. Az épületrész érintett helyiségét – egy körülbelül 6 négyzetméternyi alapterületű kiskonyhát – lezártuk, azonban a szolgáltatás az épület többi helyiségében, valamint házi segítségnyújtással megoldott

 – tudtuk meg a városvezetőtől.  

Megkeresésünkre Szeli Zoltán polgármester tájékoztatott
Forrás: Napló-archív

Új helyszínre költöztetnék

A polgármester elmondta, a hiba kijavítását megrendelték, a vállalkozó felmérte a munkálatokat és másnap megkezdi falrész újraépítését. A javítást az időjárástól függően néhány nap alatt elvégzi.  

– Tervben van a szolgáltatás új helyszínre való átköltöztetése is. Az ezt biztosító forrásra a Magyar Falu Programban tervezünk pályázni, a kapcsolódó felhívás várhatóan tavasszal jelenik meg. Ha sikerrel járunk, egy korszerűbb épületbe költözhet át majd az ellátás – emelte ki Szeli Zoltán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában