Látogatás

2023.11.30. 14:21

Nyíradonyi kadétok az Országházban

A Nyíradonyi Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kadétjai tettek látogatást az Országházban november 21-én.

Dandé Melinda

Tasó László országgyűlési képviselő, Perge János százados és Szántó Lajos főtörzsőrmester a résztvevőkkel

Forrás: MH 2. TVE 3.TVZ

A 9., 10. és 11. évfolyamos tanulókat Tasó László országgyűlési képviselő köszöntötte, akinek szívügye, hogy „otthona diákjait” fogadja, hiszen ő maga is nyíradonyi lakos.

A kadétokat, az iskola oktatóit és az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 3. Területvédelmi Zászlóalj katonáit a Parlament épületében idegenvezető kísérte körbe, akik így megnézhették a Szent Koronát, láthatták a koronaőrök váltását, megtekinthették az ódon termeket, továbbá az épület díszítéseit és képeit.

Az iskolások csodálattal nézték az egyedülálló épületet, a kilencvenhat méter magas kupolát, a homlokzati díszítéseket, kőszobrokat, az impozáns folyosórendszert, valamint nagy örömmel hallgatták az országház történetéről szóló előadásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában