Fejlesztés

2023.11.30. 19:16

Külterületi utakat építenek

Bursa Hungarica ösztöndíjjal segíti Nádudvar a jövő értelmiségét.

Marján László

Az idei fejlesztések egyikeként aszfaltréteget kapott az Alkotás utca, ahol 110 család él

Forrás: Marján László

A városüzemeltetési tevékenységhez kapcsolódó munkagépek beszerzését célozza az a közbeszerzés, amit a VP 6-19.2.1-45-7-21 kódszámú Leader-projektjük keretében indít az önkormányzat, a 30 millió forintnyi forráshoz 5%-nyi önerőt kell még hozzá tennie. Erről is döntött a nádudvari képviselő-testület november 30-ai, csütörtöki soron következő ülésén, amelyen ezzel együtt 17 napirendi pontot tárgyaltak meg a városháza tanácskozó termében.

Jóváhagyták a közbeszerzési eljárás elindítását a VP 6-7.2.1.1-21 kódszámú, „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című projektjükben is, amelynek keretében a város belterületét északi, illetve déli irányba elkerülő mezőgazdasági körgyűrű egyes szakaszai épülnek meg. Az elkerülő körgyűrű összeköttetést tud teremteni a mezőgazdasági területek között, aminek köszönhetően a mezőgazdasági gépjárművek nem növelik Nádudvar belterületi gépjármű forgalmát.

Az önkormányzat 25, jelenleg futó, hazai és uniós finanszírozású projektjének előrehaladásáról is tájékoztatást kaptak a városatyák, városanyák. Ezek közül is a finiséhez közeledik a TOP 4.3.1-16-HB1-2017-00003 azonosító számú, „Leromlott városi területek rehabilitációja Nádudvar városában” elnevezésű projekt, aminek keretében meglévő épületek átalakításával, felújításával szociális bérlakásokat, valamint közösségi ház funkciójú épületet alakít ki az önkormányzat. Hasonlóan aktuális beruházásuk a TOP-2.1.3-16-HB1-2021-00024 szerződésszámú a belvízelvezetést célzó projekt, amelynek akcióterülete a Völgyalj-csatorna és a Makkodi-ér.

A Start 2024. évi közfoglalkoztatási programban jelentős számú, 66 főnyi munkavállót tudnak foglalkoztatni, amennyiben nyertessé nyilvánítják most benyújtott pályázatukat. Egyebek mellett a jövő évi helyhatósági és Európai Parlament-i szavazáshoz kapcsolódóan megválasztották a helyi választási bizottság tagjait és póttagjait is.

A városvezetés a 2024. évre kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázat keretében 18 helyi diákot támogat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában